Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Consiliul Local Baia Mare solicita amanarea pedepsei in cazul primarului

Consiliul Local Baia Mare

Consiliul Local Baia Mare

CERERE DE AMANARE. Consiliul Local Baia Mare s-a intrunit, asta-seara, in sedinta de indata, la solicitarea viceprimarilor Mircea Dolha si Istvan Ludescher. Un singur proiect de hotarare a fost pus pe ordinea de zi. Acesta vizeaza formularea unei cereri de admitere pentru amanarea efectuarii pedepsei cu inchisoarea a primarului Cristian Anghel. Este vorba de o amanare de cel putin 60 de zile a pedepsei.

In proiectul de hotarare, cei doi viceprimari au subliniat ca se impune amanarea termenului in vedere realizari operatiunilor administrative de predare primire a activitatilor de gestionare curenta a atributiilor ce deriva din activitatea de primar.

Proiectul a fost votat in unanimitate de toti cei 20 de consilieri locali prezenti la sedinta. La finalul dezbaterilor, viceprimarul Mircea Dolha a declarat: „Daca omul si primarul Cristian Anghel a fost gasit vinovat, inseamna ca si Consiliul Local – care a votat aceasta hotarare este la fel de vinovat. Primarul nu a facut decat sa puna in aplicare o hotarare a Consiliului Local”.

Profund miscati, unii consilieri nu si-au gasit cuvinte pentru a-si exprima indignarea. Nici macar avocatii – consilieri locali nu au vrut sa comenteze decizia judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj.

Lăsaţi un răspuns