Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Sedinta de Consiliu Local boicotata de taximetristi

Sedinta suspendata

Sedinta suspendata

PRESIUNI. Taximetristii baimareni nu vor in ruptul capului sa respecte hotararile de consiliu local. Asta au aratat si la sedinta de astazi cand au insistat pentru reluarea votului care facea referire la schimbarea culorii traximetrelor. Incepand din 1 iulie, toate masinile care desfasoara activitati de taximetrie trebuie sa aiba culoare alba. Asta s-a decis in Consiliul Local Baia Mare, insa taximetristii refuza sa respecte prevederile acestei hotarari. Dupa ce 4 ani la rand, taximetristii au pacalit Consiliul Local, astazi au incercat din nou, insa de aceasta data planul le-a esuat.

 

Astazi, taximetristii au inceput sa faca presiuni asupra consilierilor, a viceprimarului Dolha si chiar au boicotat sedinta Consiliului Local Baia Mare. Dupa ce proiectul de hotarare privind aborgarea hotararilor anterioare care vizeaza schimbarea culorii taximetrelor a fost respinsa, taximetristii s-au retras, insa s-au intors dupa aproximativ doua ore pentru a solicita reluarea votului. De aceasta data numarul taximetristilor care s-au adunat la Consiliul Local a fost mult mai mare decat in prima parte a zilei. Au incercat sa faca presiune asupra consilierilor, insa acestia au decis sa suspende sedinta.

 

„Din 2006, tot revenim asupra hotararilor care vizeaza culoarea taximetrelor si in fiecare an facem cate o modificare. Cei care practica taximetria trebuie sa se conformeze. Nu vom incalca hotararile de Consiliu Local, acestea trebuie respectate”, a declarat Mircea Dolha, viceprimar al municipiului Baia Mare.

Lăsaţi un răspuns