Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

4 milioane de lei pentru combaterea efectelor inundatiilor din Maramures

Valoarea pagubelor produse de inundatiile care s-au abatut asupra judetului, in acest an, se ridica la 66.554.370 de lei. Numai in luna decembrie, in urma ploilor abundente si a scurgerilor de pe versanti, inundatiile produse au creat probleme in mai multe zone ale judetului, valoarea acestora fiind de 22.674.902 lei. Autoritatile judetului au solicitat fonduri pentru inlaturarea efectelor produse de inundatii.

Printr-o hotarare, la inceputul saptamanii, guvernul a aprobat alocarea de fonduri pentru rezolvarea problemelor generate de calamitati. In baza acestei hotarari, pentru Maramures s-au repartizat 4 milioane de lei, pentru refacerea obiectivulor aflate in administrarea Consiliului Judetean (CJ) Maramures si care au fost afectate urmare a situatiilor de urgenta.

Emil Marinescu, vicepresedinte CJ Maramures, a subliniat ca sumele alocate de guvern vor fi alocate pentru refacerea drumurilor judetene si comunale afectate de alunecarile de teren si inundatiile din 2010. De asemenea, tot in aceasta saptamana, guvernul a aprobat alte  500 de mii de lei, care vor ajunge la Consiliul Judetean pentru cheltuieli curente.

Avand in vedere faptul ca mai sunt cateva zile pana la sfarsitul acestui an, pentru a nu pierde sumele alocate, executivul CJ a decis sa emita o dispozitie privind fondurile alocate de guvern pe final de an.

Lăsaţi un răspuns