Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Mascarada in Primaria Baia Mare

„Presiunile lui Mitica, soldate cu litigii intre municipialitate si angajati” – spun sindicalistii

Consilierul local Dumitru Matei face presiuni asupra conducerii Primariei Baia Mare, sustin liderii sindicatului din administratia publica locala. In opinia sindicalistilor, aceste presiuni nu ar deranja pe nimeni daca nu s-ar solda cu litigii sau prelungirea proceselor dintre Primaria Baia Mare si angajati. Acestea sunt si motivele pentru care recursul declarat de Primaria Baia Mare in procesul care vizeaza acordarea drepturilor salariale speciale pentru angajatii institutiei a fost catalogat ca fiind „Jocul lui Mitica”.

Drepturi acordate, cauza pe rol

Sindicatul din administratia publica locala, Primaria Baia Mare, a castigat in instanta procesul privind acordarea drepturilor speciale pentru sanatate si securitate in munca. Astfel, in baza hotararii date de Tribunalul Maramures, atat personalul contractual, cat si functionarii publici din aceasta primarie au primit drepturile speciale. Este vorba de aproximativ 350 de lei pentru fiecare angajat, suma care se acorda lunar. „Desi angajatii au primit aceste drepturi, Primaria Baia Mare a atacat cu recurs decizia Tribunalului Maramures. Noi, sindicalistii, consideram ca nu era necesar sa se recurga la aceasta cale de atac. Chiar daca procesul merge mai departe, nu vom renunta la drepturile speciale, prevazute in lege si, pentru care, banii au fost prevazuti in bugetul pe acest an”, a declarat Liviu Pop, presedintele sindicatului din administratia publica locala, Primaria Baia Mare.

Sindicalistul este de parere ca primaria nu ar fi declarat recurs daca nu existau presiuni din partea unor consilieri locali. „Am inteles ca recursul are legatura cu unele presiuni pe care le-a facut Dumitru Matei. Probabil, in acest fel, Mitica vrea sa ne arate cat de mult iubeste angajatii Primariei Baia Mare sau poate vrea sa-i duca la firma lui. E totusi social-democrat si ar putea sa aiba o alta atitudine” , a glumit sindicalistul.

Nu-s presiuni, ci e mascarada lui Ludescher

Consilierul local Dumitru Matei sustine ca nu a facut presiuni, ci doar si-a spus punctul de vedere si a cerut informatii, de cate ori a considerat ca este nevoie, privind modul in care Primaria Baia Mare cheltuie banii. „Normal ca eu sunt de vina pentru ca intreb ce fac cu banii care stau in pixul unui om, desi nu sunt banii lui, ci ai municipalitatii. Recursul asta e o mascarada a lui Ludescher. Nu inteleg de ce l-au mai facut pentru ca oricum nu trimite avocat in instanta. La fel s-a intamplat si atunci cand dosarul s-a judecat la Tribunalul Maramures: Primaria Baia Mare a facut o intampinare, semnata de Istvan Ludescher si intocmita de un jurist, angajat al primariei, adica un om care avea calitatea de reclamant in dosar si care avea tot interesul ca sindicatul sa castige cauza”, a declarat Matei. In opinia consilierului, recursul este o cale de atac intentata doar de forma.

Lăsaţi un răspuns