Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Prefectul a dispus primarilor sa protejeze persoanele fara adapost pe timp de ger

Sandu Pocol

Sandu Pocol

Adapost si mancare calda- acestea trebuie asigurate de catre administratiile locale, in perioada geroasa a anului, in cazul persoanelor care nu au o locuinta. Toate acestea trebuie asigurate, din ordinul prefectului, Sandu Pocol, care a cerut primarilor sa ia toate masurile de adapostire a persoanelor fara locuinta in perioada geroasa. Solicitarea a fost facuta in conditiile in care, in ultimele nopti, temperaturile au scazut semnificativ, iar meteorologii au anuntat si pentru urmatorul interval vreme geroasa.

Temperaturile scazute, din aceasta perioada, dar si prognoza meteorologica care prevede vreme geroasa noaptea si dimineata l-au determinat pe prefectul Sandu Pocol, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, sa solicite presedintilor comisiilor locale pentru situatii de urgenta dispunerea de masuri pentru adapostirea persoanelor fara locuinte. „Temperaturile scazute pot pune in pericol viata persoanelor fara adapost. Pentru autoritatile administratiei publice locale, dar si pentru noi, ca oameni, este important sa nu avem decese in r]ndul persoanelor fara adapost, carora gerul le poate cauza probleme grave de sanatate sau degeraturi. In conformitate cu prevederile hotararii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta am solicitat sa li se ofere adapost, pe timpul noptii acestor persoane in spatii amenajate corespunzator, ceai si mancare calda”, a declarat prefectul.

Oamenii strazii – dusi la adapost

Sandu Pocol a subliniat ca pentru adapostirea persoanelor care nu au o locuinta pot fi utilizate centrele de primire in regim de urgenta. O alta masura dispusa de prefect pentru prevenirea deceselor oamenilor strazii pe timp de ger face referire la colaborarea dintre angajatii serviciilor de ordine publica si unitatile sanitare. „Patrulele mixte de politisti si jandarmi  din structurile de ordine publica trebuie sa anunte, in cazul in care gasesc pe timpul noptii persoane fara adapost pe strazi, serviciile medicale de urgenta. Acestea care vor prelua persoanele gasite pe strada si le vor acorda ingrijiri medicale, daca situatia o va impune sau le vor transporta in locurile stabilite de catre comitetele locale pentru situatii de urgenta. De asemenea, autovehiculele serviciilor medicale de urgenta vor proceda la fel in cazul identificarii pe timpul deplasarii la interventii a unor persoane fara adapost”, a declarat Sandu Pocol.

Lăsaţi un răspuns