Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Sarbatoarea Unirii la Palatul Administrativ

Autoritati la manifestare

Autoritati la manifestare

Autoritatile judetului au sarbatorit luni, 24 ianuarie, 152 de ani de la Unirea Principatelor Romane, Moldova si Muntenia. Manifestarile au fost organizate la Palatul Administrativ din Baia Mare, unde au fost prezenti Sandu Pocol, prefectul judetului, subprefectul Bondi Gyongyike, Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean Maramures si Istvan Ludescher, viceprimar desemnat cu atributii de primar a municipiului Baia Mare. Alaturi de acestia, la eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai institutiilor deconcentrate din Maramures.

Startul evenimentului desfasurat in holul Palatului Administrativ a fost dat de fanfara municipala condusa de Florian Matasaru. A fost intonat Imnul National al Romaniei, dupa care s-a vorbit despre semnificatia istorica a acestei zile, despre simbolistica si Alexandru Ioan Cuza, importanta Unirii Principatelor fiind subliniata si de catre autoritati in discursul lor.

Atmosfera de sarbatoare a fost intretinuta de fanfara municipala, care a oferit un recital de zile mari, precum si de grupurile de elevi, mici – artisti de la Palatul Copiilor din Baia Mare. Acestia au prezentat un program cultural-artistic, iar cantecele si dansurile prezentate fiind primite cu aplauze din partea celor prezenti.

La finalul manifestarii, autoritatile si participantii la eveniment s-au prins cu mic cu mare in traditionala Hora a Unirii.

Lăsaţi un răspuns