Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ceata si polei pe drumuri

Ceata si polei pe mai multe tronsoane de drumuri din judet. Vizibilitatea a scazut pe mai multe drumuri, cele mai mari probleme fiind inregistrate in zona  Cavnic si Codru la Gardani, Salsig si Ulmeni. De asemenea, temperaturile scazute au favorizat formarea poleiului pe mai multe tronsoane de drumuri. Astfel de situatii s-au inregistrat pe DJ 184, la Cavnic, in zona pasurilor Roata si Rotunda, respectiv pe DJ 109F Cavnic-Budesti. Polei se inregistreaza si pe drumurile nationale, pe DN 18, in Pasul Gutai.

Avand in vedere conditiile meteorologice, reprezentantii Comitetul Judetean de iarna recomanda conducatorilor de autovehicule sa circule cu prudenta, cu viteza adaptata la conditiile de drum.

Poduri de gheata pe rauri

Temperaturile scazute au favorizat si formarea de poduri de gheata pe raurile din judet. Astfel de situatii s-au inregistrat pe raul Iza, la Vadu Izei, unde apa curge peste podurile de gheata formate. Tot poduri de gheata s-au format si pe raul Mara si raul Cavnic, iar pe Tisa,  Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Mara, Firiza, Lapus si Suciu s-a format gheata la mal. Hidrologii prevad pentru urmatoarea perioada debite usor variabile pe toate raurile din judet, influentate in continuare de fenomenele de iarna.

Pentru urmatorul interval, vreme se anunta rece, geroasa noaptea si dimineata. Temperaturilor vor ramane scazute cu valori intre 0 si -15 grade. ~n zonele joase se va forma ceata care va fi asociata cu depunere de chiciura.

Lăsaţi un răspuns