Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Functia ca fandoseala

Politizarea sistemului sanitar nu mai este o noutate pentru nimeni. Nou este faptul ca unii directori de spitale, cei pe care-i deranjeaza daca nu le spui manager, au ajuns sa fie atat de interesati sa-si pastreze scaunul pe care il ocupa, adica sa ramana director pe viata, si, pentru asta ar fi dispusi sa calce si pe cadavre, iar dorinta lor este atat de puternica incat nici de pacienti nu le mai pasa. Sunt oameni care nu au luptat niciodata pentru nimic: nici pentru angajati, nici pentru pacienti, ci doar pentru confortul propriu. Asta in conditiile in care alte persoane care ocupa functii similare marturisesc, din modestie sau sinceritate, ca nu s-au nascut directori si nici nu doresc sa se pensioneze dintr-o astfel de functie.

Nu este de negat faptul ca functia de director de spital, ocupata in baza unui contract de management si care iti da titulatura de manager, iti ofera satisfactii morale, financiare si chiar sociale, dar asta nu inseamna ca scaunul pe care ai ajuns trebuie obligatoriu sa-l ocupi pana la varsta pensionarii. Niciun criteriu, niciun merit profesional nu te poate tine legat de scaun, indiferent de calificare, calitati, influenta pe care o ai sau numele pe care il porti.

Vreme trece, vreme vine, lucrurile se mai schimba, spitalele se comaseaza, directorii isi mai pierd functiile, toate acestea tin de realitatea cotidiana pe care unii dorectori de spitale din Maramures nu o accepta. Acesta este si motivul pentru care directorul a decis sa-si consume energia pentru a face tot ce trebuie pentru a ramane in functia care ii ofera satisfactii pe toate planurile si pe care considera ca o merita. Cu influente deputatesti, cu sprijin de la Consiliul Judetean si Prefectura, cu telefoane inrosite si alte cele…”fara numar, fara numar”, s-a inceput o actiune de stimulare a celor care decid si care pot sa tina lucrurile in loc. Toate acestea nu din dorinta de a fi aproape de pacienti, de a sta la capul bolnavului, de a ajuta, de a vindeca, ci din dorinta de a nu avea o relatie, profesionala, de subordonare.

Pentru toti cei care se tin cu dintii de scaun pentru ca nu pot sa priveasca lumea decat de sus si doresc sa fie sefi pe viata se recomanda sa-si deschida clinica privata.

Lăsaţi un răspuns