Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Soarta spitalelor decisa la centru

Rares Pop

Rares Pop

Procesul de comasare a spitalelor va fi intra in evaluare. Asta spun reprezentantii judetului in urma discutiilor pe care le-au purtat la centru, cu ministrul Sanatatii.

Sandu Pocol, prefectul judetului, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP), Rares Pop si primarii oraselor Baia Sprie si Somcuta Mare s-au intalnit astazi, 9 februarie, cu ministrul Sanatatii, Cseke Attila, la Bucuresti. Discutiile purtate au vizat comasarea unor spitale maramuresene, respectiv transformarea unor unitati medicale in camine de batrani (Somcuta Mare).

„Ministrul Attila Ceske a fost deschis dialogului dar ai in privinta situatiei spitalelor din judet. Nu s-a pus sub nicio forma problema reducerii de paturi sau restructurarea de personal in unitatile medicale din Maramures. De asemenea, nu a fost luata nicio decizie in privinta comasarii unor spitale sau transformarea altora in camine de batrani”, a declarat prefectul.

Autoritatile adminstratiei judetene au convenit cu ministrul efectuarea unei evaluari a spitalelor din judet. Aceasta se face face, in termen de o saptamana, de catre Directia de Sanatate Publica Maramures, impreuna cu autoritatile administratiei publice locale pe raza carora sunt amplasate unitatile medicale. Dupa finalizarea acestei actiuni de evaluare, constatarile vor fi prezentate prefectului si presedintelui de Consiliu Judetean, dupa care, prin DSP vor inainta ministerului Sanatatii un raport.

Lăsaţi un răspuns