Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Infractor impuscat

tigari de contrabanda

tigari de contrabanda

Politistii de frontiera maramureseni au depistat doua persoane care încercau sa introduca în tara aproximativ 30.000 tigarete (1.500 pachete) de contrabanda. Pentru retinerea contrabandistilor, politistii de frontiera au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical asupra unei persoane care a încercat sa fuga, aceasta fiind ranita usor la nivelul bratului drept.

În data de 6 mai, în jurul orei 23.30, un echipaj operativ din cadrul Sectorului PF Valea Viseului a observat, în apropierea frontierei cu Ucraina, doua persoane care transportau mai multe colete voluminoase. Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce, moment în cei doi au abandonat coletele si au fugit în directii diferite, profitând de întuneric. S-a trecut la urmarirea suspectilor, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical. Deoarece nici de aceasta data cei în cauza nu s-au supus somatiilor, continuând sa fuga, s-a executat foc asupra unei persoane.

Astfel, s-a reusit retinerea cetateanului ucrainean Olexi I., în vârsta de 21 ani. Acesta a fost ranit in urma interventiei, iar politistii de frontiera i-au acordat primul ajutor si au solicitat ambulanta, fiind transportat de urgenta la Spitalul Orasenesc Viseu de Sus, pentru îngrijiri medicale. Medicul de garda a constatat ca pacientul prezinta trei plagi împuscate la nivelul bratului drept, în prezent starea acestuia fiind stabila.

Cel de al doilea suspect a sarit în apa râului Tisa trecând înot pe teritoriul ucrainean.

La fata locului au fost descoperite o barca pneumatica si trei colete, ambalate în folie de culoare neagra, în care se aflau 1.500 pachete de tigari marca Viceory de provenienta ucraineana, în valoare totala de aproximativ 13.000 lei.

In cauza s-a întocmit dosar penal pentru savârsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de tigari a fost ridicata în vederea confiscarii. Cercetarile continua, fiind sesizate si autoritatile de frontiera ucrainene, în vederea documentarii întregii activitati infractionale precum si a identificarii tuturor persoanelor implicate.

Lăsaţi un răspuns