Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Matei: Verificarea teraselor trebuie sa se incheie cu demiteri

dumitru matei

dumitru matei

Hotie pe fata depistata in urma unui control efectuat de municipalitate la solicitarea viceprimarului Dumitru Matei. Acesta a cerut angajatilor de la Politia Locala sa efectueze un control privind legalitatea documentelor pe care le detin agentii economici din Baia Mare care au inchiriat spatii pentru terase pe raza municipiului.

“In mod cert, aceasta actiune trebuie sa se incheie cu demisii si demiteri. Toti cei care s-au ocupat de inchirierea acestor spatii, de eliberarea documentelor sunt in subordinea city managerului Vasile Barbul, dar mai avem si alte persoane care nusunt straine de aceasta situatie”, a declarat Matei, facand referire la faptul ca ilegalitatile s-au facut cu acordul unor functionari din Primaria Baia Mare. “In 9 zile s-au verificat 49 de terase dintre care 33 sunt pe domeniul public al municipiului. Din datele pe care le detinem reiese ca anul trecut s-au inchiriat 220 mp de pe domeniul public, iar acum, in acest an, in urma actiunii noastre, s-au inchiriat 1.200 mp, ceea ce inseamna ca 90% dintre agentii care aveau terase pe spatiul public nu detineau contracte”, a declarat viceprimarul. Dumitru Matei a mai aratat ca 57 de agenti economici au fost identificati fara contract pe statiul ocupat de terase pe domeniul public, iar in unele cazuri suprafata contractata si declarata era de 10-20 de ori mai mica decat cea reala.

“Cifrele ne arata ca situatia este mult mai grava decat ne-am putut imagina. Am ajuns la concluzia ca pentru a ajunge intr-o astfel de situatie a fost nevoie de multa indolenta, impertinenta si nepasare”, a subliniat Matei.

Lăsaţi un răspuns