Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

SMURD la Somcuta Mare, cu sprijinul comunitatilor din Chioar

smurd

smurd

Vor subunitate SMURD, dar nu au asigurat conditiile necesarea infiintarii acestui serviciu. Este cazul autoritatile administratiei publice locale din zona Chioar. Pentru stabilirea unui plan de actiune, acestea au participat la o intalnire, in orasul Somcuta Mare, cu maiorul Ioan Muresan, sef Centru Operational al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” al judetului Maramures, in care au discutat mai multe aspecte pentru sustinerea activitatii subunitatii de pompieri militari.

Pentru sustinerea activitatii subunitatii de pompieri care deserveste sase unitati administrativ-teritoriale este nevoie de efectuarea unor lucrari la imobilul din Somcuta Mare, insa acesta se afla in patrimoniul administratiei publice locale. Seful Centrului operational din cadrul ISU, maior Ioan Muresan a solicitat sprijin financiar pentru efectuarea etapizata a unor lucrari la portile garajelor in scopul reducerii cheltuielilor la plata incalzirii pe perioada de iarna, amenajarea in spatele cladirii a unui teren pentru efectuarea unor exercitii specifice, respectiv de pregatire fizica a pompierilor militari. De asemenea, odata cu primirea autovehiculului SMURD mai trebuie amenajate cateva spatii care sa permita desfasurarea activitatii echipajului medical in conditiile prevazute de legislatia in vigoare.

Despre discutiile purtate cu reprezentantii autoritatilor locale au fost informati prefectul Sandu Pocol si inspectorul sef al ISU Maramures, colonel Ion Pop. „Pentru noi este important sa avem in zona Chioar o subunitate de pompieri militari care sa intervina si sa deserveasca cetatenii din toate comunitatile locale la producerea unor situatii de urgenta. Am considerat ca este util sa avem in fiecare zona istorica a judetului subunitati de pompieri, care pe parcurs sa fie dotate si cu echipaje SMURD, ce permit  reducerea timpul de interventie la acordarea primului ajutor medical, atunci cand cetatenii se confrunta cu probleme de sanatate”, a declarat Sandu Pocol, prefectul judetului.

Autoritatile administratiei publice locale  au inteles demersul conducerii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” al judetului si vor intreprinde demersuri pentru alocarea de resurse financiare.

Subunitatea de pompieri militari Somcuta Mare deserveste comunitatile locale din zona, iar pentru functionarea si desfasurarea in bune a activitatii este nevoie si de implicarea autoritatilor administratiei publice locale, avand in vedere ca se doreste dotarea subunitatii cu un echipaj SMURD. Subunitatea este deservita, in prezent, de 25 pompieri militari care au in dotare doua autospeciale de interventie.

Lăsaţi un răspuns