Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Deputatul Tataru a inregistrat prima victorie impotriva PDL

florin tataru

florin tataru

Coplata in sistemul sanitar- o suprataxa prost gandita de cei de la putere, a subliniat parlamentarul

Florin Tataru, deputat PSD de Maramures, a inregistrat prima victorie impotriva PDL. Fiind la primul mandat de deputat, parlamentarul maramuresean s-a opus unei propuneri legislative in domeniul sanitar, care facea referire la sumele pe care bolnavii trebuie sa le achite pentru servicii medicale.

In opinia deputatului Tataru, introducerea sistemului de coplata in sanatate este o suprataxa, prost gandita de cei de la putere, o povara care nu ar mai putea fi suportata de cei cu venituri reduse. Deputatul Tataru a participat, la mijlocul acestei saptamani, la lucrarile sedintei Comisiei de sanatate a Camerei Deputatilor. Avand in vedere faptul ca Tataru nu este strain de domeniul sanitar, avand un mandat de presedinte-director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Maramures, acesta l-a inlocuit la sedinta pe unul dintre deputatii PSD. “In sedinta de miercuri, 14 septembrie, in Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor, opozitia a inregistrat o victorie impotriva PDL prin respingerea ordonantei privind introducerea coplatii in sistemul sanitar. Proiectul de lege a fost respins”, a declarat Tataru.

Deputatul a precizat ca sistemul de coplata functioneaza in alte tari, dar dupa felul in care a fost gandit, in Romania nu poate fi aplicat. “Coplata a fost prost gandita si nu acopera nici din punct de vedere financiar deficitul fondului asigurarilor de sanatate. Coplata nu se justifica nici din punct de vedere al asistentei sociale, fiind o povara pentru persoanele cu venituri reduse. Nu se poatre implementa in acest sistem de asigurari care si-a dovedit ineficienta prin proasta gestionare a lui. Nu poti sa introduci o suprataxa, din moment ce tu nu oferi, practic, nimic. Motivarea Guvernului a fost ca, prin introducerea acestei coplati, a acestui tichet moderator de sanatate, sistemul sanitar va beneficia de venituri in plus. Nu s-au facut nici calculele ce priveau costurile acelui tichet care trebuie tiparit si distribuit. Daca am fi tras linie, am fi vazut ca nu e niciun beneficiu, ci e o alta afacere pentru niste baieti destepti, care vor sa mai prinda un contract pentru a tipari ceva”, a declarat Tataru.

Lăsaţi un răspuns