Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Tokes are partid maghiar in Transilvania

laszlo tokes

laszlo tokes

Curtea de Apel Bucuresti a aprobat inregistrarea juridica a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, initiativa ce apartine lui Laszlo Tokes. In sedinta sa, instanta a aprobat recursul formulat de initiatorii inregistrarii juridice a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, care prin hotararea sa din luna iulie respingea inregistrarea partidului. Curtea de Apel Bucuresti a hotarat inscrierea Partidului Popular Maghiar din Transilvania in Registrul partidelor politice din Romania.

Tribunalul Bucuresti a respins in luna iulie cererea de inregistrare a Partidului Popular Maghiar din Transilvania, motivand ca acesta, prin programul sau, nu reprezinta interese nationale, ci numai ale unei comunitati. Initiatorii inregistrarii juridice a Partidului Popular Maghiar din Transilvania au formulat recurs impotriva acestei hotarari date de Tribunalul Bucuresti. Prin sentinta sa din 15 septembrie 2011, Curtea de Apel Bucuresti a dat un raspuns ferm si clar tuturora, care au incercat sa obstructioneze inregistrarea juridica a Partidului Popular Maghiar din Transilvania. In vederea inregistrarii acestui partid s-au adunat aproape 30.000 de semnaturi de sustinere.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania doreste sa fie un partid modern, european, cu buget minim, dar cu o eficacitate maxima, si conlucrand cu Consiliul National Maghiar din Transilvania doreste sa se adreseze in primul rand acelor peste 500 000 de alegatori maghiari din Romania, care in decursul anilor s-au indepartat de politica. Prioritatile Partidului Popular Maghiar din Transilvania pe urmatoarele doua luni sunt: recensamantul din luna octombrie 2011, proiectul de dezvoltare economica Mikó Imre, precum si proiectul minier Rosia Montana. Prezidiul Consiliului National Maghiar din Transilvania, initiator al infiintarii Partidului Popular Maghiar din Transilvania se intruneste vineri si sambata la Gheorgheni.

Lăsaţi un răspuns