Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Maramuresean, prins cu acte false la frontiera

pasaport

pasaport

Doi baimareni sunt cercetati de politistii de frontiera pentru ca au incercat sa scoata din tara o minora folosind o declaratie notariala falsa.

 

Miercuri, 26 octombrie, in jurul orei 14.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a iesi din tara Andrei Stefan N., in varsta de 19 ani, din municipiul Baia Mare, conducand un autoturism marca Ford Transit, inmatriculat in strainatate. Impreuna cu el in masina mai calatoreau trei persoane: Jojel N., 39 de ani, Maria Magdalena N., 37 de ani – ambii din Baia Mare – si R.C., 16 ani, din judetul Arad.

La controlul de frontiera, Jojel N. a prezentat o imputernicire pentru scoaterea din tara a minorei, declaratie ce purta semnatura unui notar public din Arad. Politistul de frontiera care a efectuat controlul documentelor a constatat ca imputernicirea nu este una autentica. In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca biroul notarial din Arad care figura pe acel document nu a eliberat imputernicirea respectiva.

Minora a declarat ca parintii ei sunt in Franta, iar ea nu are cunostinta despre modul in care a fost obtinuta declaratia notariala in cauza.

Acum Jojel N. este cercetat pentru uz de fals, iar Andrei Stefan N. pentru complicitate la fals in inscrisuri oficiale.

 

 

Lăsaţi un răspuns