Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Vreme neobisnuit de rece prognozata pentru urmatoarele doua zile in Maramures

Institutia Prefectului a primit de la Centrul Centrul Meteorologic Regional Transilvania Nord o informare meteorologica care vizeaza pentru judetul Maramures o racire accentuata a vremii, in intervalul 17 octombrie, ora 12.00 – 19 octombrie, ora 9.00. In adresa se mentioneaza ca, in aceasta perioada, vremea se va mentine neobisnuit de rece, cu temperaturi mai scazute decat normele climatologice specifice acestei perioade cu pana la opt grade Celsius.

Prefectul Sandu Pocol, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a solicitat informarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta si pregatirea echipelor de interventie. De asemenea, si membrii grupurilor de suport tehnic din cadrul CJSU Maramures au fost instiintati de prognoza meteorologica.

Prefectul de Maramures a precizat ca, in aceasta perioada de temperaturi scazute, pe timpul noptii si diminetii,  impune ca presedintii comitetelor locale pentru situatii de urgenta sa ia masuri pentru adapostirea persoanelor fara locuinte. Acesti cetateni pot prezenta, datorita conditiilor meteorlogice nefavorabile probleme de sanatate si trebuie sa isi gaseasca pe timpul noptii adapost in centrele de primire de urgenta sau la azilul de noapte.

Patrulele mixte de politisti si jandarmi din structurile de ordine publica, respectiv politia locala vor anunta la telefonul 112, in situatia in care gasesc pe timpul noptii persoane fara adapost pe strazi, serviciile medicale de urgenta (Serviciul Judetean de Ambulanta si SMURD) care vor prelua aceste persoane si le vor acorda  ingrijiri medicale, daca situatia o va impune sau le vor transporta in locurile stabilite de catre comitetele locale pentru situatii de urgenta. De asemenea, si autovehiculele serviciilor medicale de urgenta (Ambulanta si SMURD) vor proceda la fel in cazul identificarii pe timpul deplasarii la interventii a unor persoane fara adapost, acordandu-le primul ajutor medical si transportandu-i in locatii sigure pe timpul noptii.

Lăsaţi un răspuns