Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

50 de copii diagnosticati cu toxiinfectie alimentara

Probleme de sanatate publica la Seini. Un grup de copii au ajuns de la gradinita la spital, dupa ce au consumat alimente de la cantina aflata in subordinea administratiei locale. Directia de Sanatate Publica (DSP) Maramures a demarat o ancheta in acest caz.

Intr-un comunicat al DSP se arata ca miercuri, 2 noiembrie, incepand cu ora 18.00, s-au prezentat la urgenta Spitalului de Boli Infectioase si Psihiatrie din Baia Mare 56 de copii prescolari de la Gradinita cu program prelungit nr.4 din Seini, cu varsta intre 2-6 ani.  6 dintre acesti copii erau  fara simptomatologie, 50 de copii cu probleme digestive, aparute dupa 2-4 ore, de la consumul mesei de pranz. Asta dupa ce copiii au consumat alimente ce provin de la cantina sociala din cadrul Primariei Seini.

Gradinita are un efectiv de 104 copii, din care au mancat la pranz 86 de copii.  Directia de Sanatate Publica a initiat masurile de control in focar (investigatie epidemiologica, recoltare de probe, etc) si a informat autoritatile locale si centrale conform legislatiei in vigoare. Din informatiile detinute pana in prezent, este vorba de 50 de cazuri probabile de toxiinfectie alimentara.

Lăsaţi un răspuns