Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Baimarean cercetat pentru dare de mita

100 de euro

euro

Un ofiter al IJPF Satu Mare a refuzat o mita de 100 euro. Suma a fost oferita de un baimarean care a fost depistat in vama cu un document fals. Baimareanul este cercetat pentru dare de mita dupa ce a oferit 100 de euro unui ofiter al IJPF Satu Mare pentru ca acesta din urma sa isi incalce atributiile de serviciu. Ofiterul l-a denuntat pe baimarean la Serviciul Judetean Anticoruptie Satu Mare.

 

Totul a pornit in 26 octombrie, cand politistii de frontiera satmareni i-au intocmit baimareanului Jojel N. acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de uz de fals. La data respectiva, la P.T.F. Petea s-a prezentat pentru a iesi din tara Andrei Stefan N., in varsta de 19 ani, din municipiul Baia Mare, conducand un autoturism Ford Transit. Impreuna cu el in masina mai calatoreau trei persoane: Jojel N., 39 de ani, Maria Magdalena N., 37 de ani – ambii din Baia Mare – si R.C., 16 ani, din judetul Arad.  La controlul de frontiera, Jojel N. a prezentat o imputernicire pentru scoaterea din tara a minorei R.C., declaratie ce purta semnatura unui notar public din Arad. Politistul de frontiera care a efectuat controlul documentelor a constatat ca imputernicirea este falsa.

 

In data de 28 octombrie, ofiterul din cadrul IJPF Satu Mare caruia i-a fost repartizata lucrarea penala spre solutionare a fost contactat telefonic de catre Jojel N. Baimareanul i-a cerut ofiterului sa se intalneasca pentru a discuta despre cazul sau, cerandu-i colegului nostru sa distruga dosarul, precizand ca nu-i va ramane dator. Ofiterul a refuzat ferm oferta lui Jojel N., dar baimareanul a devenit tot mai insistent.

 

Politistul de frontiera a informat conducerea IJPF Satu Mare despre insistentele baimareanului si a formulat un denunt la Serviciul Judetean Anticoruptie Satu Mare cu privire la acest caz. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare, luni, 31 octombrie a.c., ofiterii DGA l-au prins in flagrant pe Jojel N. in timp ce baimareanul ii oferea ofiterului din cadrul IJPF Satu Mare suma de 100 euro, cerandu-i din nou politistului de frontiera sa-si incalce atributiile de serviciu si sa distruga dosarul in care barbatul din Baia Mare este cercetat.

 

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare a dispus inceperea urmaririi penale fata de Jojel N. pentru savasirea infractiunii de dare de mita si a luat masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea Baia Mare pentru 30 de zile.

 

Lăsaţi un răspuns