Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

CFR a supraevaluat terenul care urmeaza sa fie vandut Consiliului Judetean

Mircea Man

Mircea Man

Valoarea terenului pe care se afla groapa de gunoi din Sighetu Marmatiei a crescut brusc, dupa ce autoritatile judetului au anuntat ca suprafata a fost prinsa intr-un proiect, iar proprietarul urmeaza sa fie despagubit. Reprezentantii Consiliului Judetean au prins CFR cu mata in sac dupa ce au conmandat o alta expertiza a terenului.

Terenul se afla in proprietatea CFR, iar suprafata a fost prinsa in proiectul de gestionare integrata al deseurilor. Aici urmeaza sa fie realizata o statie de sortare si transfer al deseurilor, insa reprezentantii CFR au solicitat despagubiri de trei ori mai mari decat valoarea reala, dupa cum declara conducerea administratiei judetene.

“CFR s-a trezit cu un teren in evidente, teren pe care acum e groapa de gunoi a municipiului Sighet. La evaluarea noastra terenul ajunge la vreo 3 miliarde lei vechi, dar cei de la CFR spun ca valoarea suprafetei se ridica la 10 miliarde. Fiecare miliard e important in acest proiect. O sa continuam discutiile si speram sa rezolvam si aceasta problema”, a declarat Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, institutie care este beneficiarul proiectului de gestionare integrata a deseurilor.

Eugenia Godja, primarul municipiului Sighetu Marmatiei, sustine ca s-au facut primele demersuri in vederea efectuarii transferului de proprietate.

“Reprezentantii primariei, ai Consiliului Local Sighet si specialisti de la Consiliul Judetean s-au intalnit cu o comisie de la CFR. Este vorba de 6,34 hectare de teren care urmeaza sa fie trecut in domeniul public. Noi suntem de acord cu acest transfer, dar nu dispunem de fonduri, astfel CJ Maramures va trebui sa aloce suma necesara. S-au facut doua expertize, iar Consiliul Local si-a dat acordul pentru transferul de proprietate. Suma necesara despagubirii va fi alocata de la Consiliul Judetean, pentru ca noi nu avem fonduri in buget si consider ca ar trebui sa se opteze pentru expertiza noastra, unde valoarea este mai mica decat cea stabilita de CFR”, a declarat Eugenia Godja. Ea a precizat ca groapa de gunoi este situata intr-o zona periferica si are termen de inchidere 2015.

Lăsaţi un răspuns