Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Comunitatile de pe Valea Izei solicita infiintarea unui serviciu SMURD

prefectul la bogdan voda

prefectul la bogdan voda

Prefectul Sandu Pocol, inspectorul sef, colonel Ion Pop si seful Centrului Operational, locotenent-colonel Ioan Muresan au fost prezenti la o intâlnire cu autoritatile administratiei publice locale de pe Valea Izei. Au participat primari si viceprimari de la noua unitati administrativ-teritoriale (Dragomiresti, Salistea de Sus, Ieud, Bogdan Voda, Poienile Izei, Rozavlea, Strâmtura, Botiza si Sacel) cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta si cu care s-au discutat mai multe aspecte pentru sustinerea activitatii subunitatii de pompieri militari de la Bogdan Voda.

 

Garda de Interventie Bogdan Voda deserveste comunitatile locale de pe Valea Izei, iar pentru functionarea si desfasurarea in bune conditii a activitatii este nevoie si de implicarea autoritatilor administratiei publice locale, având in vedere ca se doreste dotarea subunitatii cu un echipaj SMURD. Subunitatea are, in prezent,  36 de pompieri militari angajati care lucreaza pe patru ture si care au in dotare doua autospeciale de interventie.

 

Pe Valea Izei sunt peste 8.200 de gospodarii si o populatie de peste 35.000 de persoane care beneficiaza de serviciile pompierilor militari. Imobilul garzii de interventie este in reabilitare, fiind necesare efectuarea unor lucrari la instalatia de incalzire, acoperis, respectiv montarea geamurilor si usilor. Pentru a evita inghetarea apei din intalatiile celor doua autospeciale mai trebuie efectuate anumite lucrari, care ar contribui si la reducerea cheltuielilor la plata incalzirii, a mentionat colonelul Ion Pop. „Am pregatit personalul specializat, paramedicii care vor deservi ambulanta SMURD, dar mai trebuie sa rezolvam problema echipamentului”, a mai adaugat inspectorul sef al ISU Maramures.

Prefectul Sandu Pocol a spus: ” Una dintre cele mai importante atributii pe care le am in calitate de reprezentant al Guvernului in teritoriu este cea de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures. Cunosc faptul ca si primariile sunt afectate de lipsa fondurilor financiare, dar doresc sa incercam sa ii sprijinim si am rugamintea ca anul viitor sa alocati sume in buget pe care sa le aveti la dispozitie pentru gestionarea situatiilor de urgenta”.

Primarul comunei Botiza a precizat ca este in asentimenul celor prezenti ca viata oamenilor trebuie sa reprezinte o prioritate pentru fiecare edil in parte, ca trebuie facute investitii in oameni, iar dotarea cu un echipaj SMURD la subunitate va contribui la interventia rapida si salvarea vietilor unor persoane de pe Valea Izei care se confrunta cu probleme de sanatate sau carora viata le este pusa in pericol de producerea unor situatii de urgenta (accidente rutiere, inundatii, alunecari de teren etc). Primaria Botiza intentioneaza sa aduca, prin donatie, din Franta o autospeciala de interventie, a declarat primarul Ioana Trifoi.

Autoritatile administratiei publice locale au inteles demersul si au promis sprijin pentru creare a unor conditii care sa asigure desfasurarea activitatii pompierilor militari de la subunitatea care deserveste comunitatile de pe Valea Izei.

 

Lăsaţi un răspuns