Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Laura Codruta Kovesi vine in Maramures

Laura Codruta Kovesi

Laura Codruta Kovesi

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures organizeaza, in zilele de 17 si 18 noiembrie 2011,  la Baia Sprie  cea de-a patra intalnire regionala. Reuniunea are tema ”Unificarea practicii judiciare in materia infractiunilor de trafic de persoane. Criterii de individualizare a pedepselor. Metode investigative. Masuri preventive. Aprecierea pericolului concret pentru ordinea publica, posibile criterii de apreciere. Aplicare si interpretare unitara a arestarii preventive  in raport cu dispozitiile actuale si  noile coduri  penal si de procedura penala”.

 

Evenimentul este rezultatul protocolului dintre  Ministerul Public si Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, in parteneriat cu Consiliul Superior al Magistraturii si  se inscrie pe linia prioritatilor stabilite pentru justitie in anul 2011.

 

Se urmareste cresterea eficientei in combaterea infractionalitatii contra persoanei precum si asigurarea celeritatii judecarii proceselor, unificarea practicii judiciare, atat prin prisma dispozitiilor legale actuale, cat si in perspectiva aplicarii dispozitiilor din noile coduri penal si de procedura penala, inclusiv sub aspectul problematicii referitoare la intrebarea preliminara adresata Curtii Europene de Justitie. De asemenea, sunt aprofundate metodele si modalitatile de cooperare interinstitutionala  necesare obtinerii unor rezultate pozitive in domeniile enuntate.

Vor rosti alocutiuni de deschidere doamna Laura Codruta Kövesi – procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Livia Stanciu – presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Marius Iacob –  prim adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si membrii ai Consiliului Superior al Magistraturii.

La  lucrari participa judecatori de la Curtile de Apel Cluj si Oradea, procurori ai parchetelor de pe langa acestea, procurori din cadrul structurilor teritoriale ale Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, politisti, reprezentanti ai Consiliului Superior al Magistraturii (inclusiv ai Inspectiei  Judiciare), Agentul Guvernamental al Curtii Europene a Drepturilor Omului, agentul guvernamental al Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene, reprezentanti ai Institutului National de Criminalistica, precum si ai unor organizatii nonguvernamentale specializate  in protectia victimelor traficului de persoane.

 citeste sihttp://maramuresmedia.ro/2011/cele-mai-citite/dna-si-a-deschis-birou-in-baia-mare

Lăsaţi un răspuns