Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Pasca: USL si UDMR vor negocia cu PDL pentru majorarea pensiilor

Liviu Titus Pasca, senator PNL de Maramures, sustine ca Uniunea Social-Liberala (USL) nu este de acord cu propunerea partidelor din arcul guvernamental de a indexa pensiile su salariile abia de la jumatatea anului viitor.

Parlamentarul a subliniat ca aceste aspecte au fost subliniate in cadrul discutiilor dintre delegatia Fondului Monetar International (FMI) si reprezentantii Opozitiei. “USL a discutat cu delegatia FMI despre revenirea la valoarea pensiilor si a salariilor care era inainte de aplicarea masurilor de austeritate. USL doreste ca aceasta revenire sa fie aplicata de la inceputul anului viitor, nu de la jumatatea anului 2012, asa cum cer cei de la guvernare. Am atentionat ca, daca sumele necesare indexarii pensiilor si salariilor nu sunt prinse in buget,  pentru ca altfel nu se poate realiza ceea ce noi solicitam”, a declarat Pasca.

In opinia senatorului, propunerea guvernului de a creste salariile si pensiile dupa primele sase luni ale anului viitor nu este decat un “anestezic” servit romanilor de cei de la putere.

“Avem unele informatii din care reiese ca UDMR a cerut sa fie stipulata in legea bugetului cresterea salariala pentru bugetari si indexarea pensiilor – masura care trebuie aplicata din luna martie sau cel tarziu aprilie a anului viitor, conform solicitarii formulata de UDMR. In astfel de conditii, USL va trebui sa negocieze cu reprezentantii UDMR si sa discute inclusiv cu cei de la putere pentru ca majorarea sa fie aplicata de la inceputul anului viitor. Avem sanse sa obtinem ceea ce ne dorim, mai ales ca UDMR nu este de acord cu propunerea PDL, prin urmare, nu vor avea voturi suficiente daca nu cadem de acord cu o varianta de indexare”, a conchis Pasca.

 

Lăsaţi un răspuns