Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Pompierii lupta cu seceta

Problemele legate de aprovizionarea cu apa in Maramures dau de furca pompierilor. Pe fond de seceta, fantanile maramuresenilor au secat, iar pompierii abia fac fata numarului mare de solicitari pentru a transporta apa menajera care sa fie utilizata in gospodarii. De la inceputul lunii iunie si pana in prezent pompierii militari au transportat si distribuit populatiei peste 1.370.000 litri de apa menajera.

 

1.600.000 de litri de apa menajera a fost distribuita de pompierii militari populatiei afectata de seceta. Pompierii din cadrul Detasamentului Baia Mare, Garzii de Interventie  „Adrian Marchis” Somcuta Mare, Pichetului de Pompieri Targu Lapus si Detasamentului de Pompieri Sighetu Marmatiei au continuat transportul si distributia de apa menajera la populatia afectata de seceta. Acestia au intervenit pentru a raspunde nevoilor populatiei din municipiul Baia Mare, cartierul Ferneziu si localitatea Satu Nou de Jos; la Valenii Somcutei si Miresu Mare; la Sighetu Marmatiei, pe strazile Campul Negru si Valea Hotarului, Bocicoiu Mare, Ungureni, Cupseni, Dobricul Lapusului, Stoiceni si Suciu de Sus).

 

“Pompierii au dat dovada de profesionalism in misiunile incredintate si le multumesc pentru eforturile depuse si pentru modul in care au gestionat situatiile de urgenta. Sunt mereu la datorie, prezenti la fata locului ori de cate ori situatia o impune, si astfel se bucura de increderea, sprijinul si aprecierea maramuresenilor”, a declarat Sandu Pocol, prefectul judetului.                                                                                                                      

Apa menajera distribuita provine din surse suplimentare de apa, identificate la nivel local. Persoanele beneficiare au fost instiintate de modul de utilizare a apei menajere in gospodariile proprii (pentru adaparea animalelor din gospodarii si a pasarilor de curte, si eventual pentru spalatul hainelor).

 

Lăsaţi un răspuns