Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Referendum amanat din lipsa de fonduri

urna referendum

urna referendum

Propunerile de reorganizare administrativ-teritoriala i-a determinat pe consilierii judeteni din PSD si PNL sa faca demersuri pentru organizarea unui referendum.

 

“Vrem sa stim daca maramuresenii sunt de acord cu desfiintarea judetului pentru ca asta presupune regionalizarea in formula propusa de PDL. Pana acum s-au strans semnaturile necesare promovarii unei hotarari de Consiliu Judetean. Proiectul de hotarare urmeaza sa fie dezbatut in comisia de buget finante a consiliului, iar apoi vor trebui alocate fonduri pentru organizarea referendumului”, a declarat Gabriel Zetea, consilier judetean PSD.

 

Din evaluarile facute de consilieri, costurile pe care le implica organizarea referendumului se ridica la 500-600 mii de lei. “Presedintele CJ va fi obligat sa identifice suma necesara. Este aproape sigur  ca referendumul nu va putea fi organizat in acest an, deoarece nu exista fonduri, iar ultima rectificare a bugetului judetului a fost una negativa. Astfel, la intocmirea bugetului pentru 2012 va trebui sa tinem seama de suma necesara organizarii referendumului impotriva regionalizarii”, a spus Zetea.

 

Lăsaţi un răspuns