Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

România – invitat de onoare al Medfilm Festival

medfilm

medfilm

La initiativa Grupului interparlamentar de prietenie România-Italia, al carui presedinte este senatorul PSD de Maramures, Sorin Bota, România a obtinut sansa de a participa in luna noiembrie a acestui an.

Invitat special, la doua festivaluri integrate din aria cinematografiei: vorbim despre Medfilm Festival Onlus 2011 si Procult Cinemafestival 2011, care se vor desfasura la Roma, in perioada 19 – 27 noiembrie.

Treizeci de filme românesti au fost alese in urma unui proces de selectie derulat deja in tara noastra; acestea vor fi incadrate in cele sapte sectiuni ale festivalului (Vitrina speciala, Concursul oficial premiul Amore e Psiche, Vitrina Eurimage Europa Noua, Concursul International de scurt metraj premiul Methexis, Concursul International de film documentar premiul Open Eyes, Sectiunea „Sguardi Dal Futuro – Crâmpeie din Viitor” si Scurt/6).

In cadrul festivalului, marele regizor si actor Sergiu Nicolaescu va fi premiat pentru intreaga sa cariera, alaturi de actorul de talie mondiala Omar Sharif.

Lăsaţi un răspuns