Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Serviciu SMURD la Farcasa

ambulanta

ambulanta

Ambulanta SMURD solicitata pentru dotarea punctului de lucru de la Farcasa. Ioan Stegerean, primarul comunei Farcasa, a solicitarea repartizarea unei ambulante de prim-ajutor pentru punctul de lucru infiintat la Farcasa, din cadrul Detasamentului de Pompieri Baia Mare.

Primarul a precizat ca administratia publica locala a alocat fondurile necesare pentru achizitionarea unei cladiri, respectiv pentru compartimentarea si dotarea acesteia, care sa corespunda pentru buna desfasurare a activitatii pompierilor militari, dar si a personalului care urmeaza sa deserveasca ambulanta SMURD. “Pe toata zona Codru nu exista nicio statie de salvare. Avem nevoie de o ambulanta care sa raspunda solicitarilor populatiei din acesta zona”, a declarat Stegeran.

Colonel Ion Pop, inspector sef al ISU, a precizat ca administratia comunei Farcasa s-a angajat sa suporte toate cheltuielile pentru autospecialele din dotare si utilitatilor imobilului, respectiv a cheltuielilor de naveta a pompierilor militari, astfel ca inspectoratul va asigura doar salariile acestora. Prefectul Sandu Pocol a spus ca a fost inaintata o adresa, in acest sens, la Ministerul Administratiei si Internelor pentru suplimentarea unor functii de subofiteri la ISU Maramures, finantate de la bugetul de stat. De asemenea, autoritatile au precizat ca exista posibilitatea repartizarii unei ambulante, luna viitoare, cand Maramuresul va primi patru ambulante.

Lăsaţi un răspuns