Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Taxa auto scade cu pana la 25%

Directiile judetene de finante vor fi nevoite sa restituie, din bugetul fondului de mediu, proprietarilor de autovehicule sumele percepute  suplimentar pentru taxa auto. Asta dupa ce luni, 31 octombrie, senatorii au adoptat un proiect de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Proiectul adoptat de Senat prevede reducerea taxei cu pana la 25%, dar si plata acesteia pentru masinile inmatriculate inainte de 2007, pentru care nu a fost achitata o astfel de taxa.

Taxa de poluare va fi platita o singura data atat pentru autovehiculele noi sau second-hand inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in ?ara sau strainatate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa.

Pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare va fi achitata la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, in cazul instrainarii acestora, dupa ce intra in vigoare noua lege, potrivit lui Laszlo Borbely, ministerului Mediului.

Borbely declara ca restituirea diferen?ei dintre suma platita si noul nivelul al taxei va necesita, in acest an, fonduri de 240 de milioane de lei.

Lăsaţi un răspuns