Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ponta, la Berlin, la conferinta SPD

Astazi, 3 decembrie, presedintele PSD, Victor Ponta, se afla la Berlin, la conferinta federala a Partidului Social Democrat din Germania (SPD), impreuna cu cei mai importanti lideri social-democrati din Europa.

 

In aceasta zi, liderul PSD va lua cuvantul in cadrul panelului “O social-democratie puternica pentru o Europa puternica”, alaturi de nume de referinta ale social-democratiei din Europa, precum Massimo D’Alema (fost premier italian si lider al Fundatiei pentru Sutdii Progresiste Europene), Poul Nyup Pasmussen (fost presedinte al PES) sau Boris Tadici (presedinte al Serbiei si lider al social-democratilor din Serbia).

 

La conferinta vor mai lua cuvantul si liderii social-democrati germani, in frunte cu Sigmar Gabriel (presedinte al SPD si favorit a ocupa postul de cancelar al Germaniei dupa alegeri) si Martin Schulz (viitor presedinte al Parlamentului European, lider al S&D).

 

Victor Ponta va vorbi, la aceasta conferinta, despre necesitatea ca modelul european sa reuseasca, pentru ca problemele actuale sa fie depasite. De asemenea, va sublinia necesitatea ca guvernele sa se concentreze pe combaterea somajului in randul tinerilor – una din efectele majore ale crizei actuale. Nu in ultimul rand, Victor Ponta va atrage atentia asupra riscurilor generate de politicile si mesajele anti-imigratie, stimulate de extrema dreapta in Europa, care afecteaza major situatia romanilor care muncesc in Europa in prezent.

 

 

 

Lăsaţi un răspuns