Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Tataru: Comasarea alegerilor- un proiect profund antidemocratic

„Decizia guvernului de a isi asuma raspunderea pe proiectul de lege privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale, reprezinta o lovitura grea pentru democratia romaneasca”, sustine Florin Tataru, deputat PSD de Maramures.

 

Acesta este de parere ca guvernarea PDL este dispusa sa calce in picioare inca o data principiile statului de drept, libertatile si drepturile cetatenilor in incercarea disperata de a-si perpetua puterea.

 

„Nu numai ca Ministerul Administratiei si Internelor nu a respectat procedura consultarilor, postand pe pagina de internet a institutiei un alt proiect de lege, cu modificari semnificative, la o saptamana de la prima postare, insa proiectul legifereaza discriminari, schimba concepte esentiale si permite fraude semnificative. Motivatia conform careia comasarea alegerilor ar aduce economii la bugetul de stat este evident o minciuna, iar fundamentarea din actul normativ, referitoare la sumele in cauza lipseste cu desavarsire. Schimbarea regulilor alegerilor fara consensul tuturor fortelor politice, intr-o dezbatere larga, pe parcursul unui intreg mandat, care sa lase posibilitatea cetatenilor sa decida cea mai buna forma de alegere a persoanelor care guverneaza Romania, este un abuz autoritarist si arata dispret fata de toate angajamentele noastre politice democratice, interne si externe”, a precizat Tataru.

Lăsaţi un răspuns