Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Temperaturi de primavara in Maramures

Vremea a fost relativ calda. A plouat la Cavnic, iar în zona montana a nins, izolat. Vântul a prezentat intensificari, în zona montana înalta, de pâna la 72 km/h, la Iezer.  Precipitatiile sub forma de ploaie cazute au favorizat, datorita temperaturii scazute (-2 grade Celsius) si curentilor de aer rece, formarea poleiului pe carosabilul DJ 184  în partea montana a orasului Cavnic, în Pasul Roata si la intersectia cu DJ 109F spre localitatea Strâmbu-Baiut), respectiv pe DJ 109F, în zona pârtiilor de schi si spre localitatea Budesti. Angajatii societatii care asigura si întretin viabilitatea celor doua drumuri judetene au intervenit cu utilaje si au raspândit sapte tone de material antiderapant.

 

De asemenea, au fost conditii meteorologice care au favorizat formarea de polei pe tronsoane de drumuri judetene la Valenii Lapusului-Mesteacan; Vima Mica-Vima Mare; Târgu Lapus-Baba; Târgu Lapus-Baiut; Târgu Lapus-Suciu de Sus-Grosii Tiblesului; Vadu Izei-Sacel; Leordina-Poienile de Sub Munte; Bogdan Voda-Viseu de Sus; Feresti-Budesti; Feresti-Ocna Sugatag si Harnicesti-Ocna Sugatag. Angajatii societatii judetene Drumuri si Poduri au actionat cu 12 utilaje si au împrastiat 54 tone de material antiderapant pentru a combate poleiul. La aceasta ora carosabilul drumurilor judetene este curat, iar circulatia rutiera se desfasoara în conditii normale, fara a fi semnalate evenimente deosebite.

 

Toate sectoarele de drumuri nationale sunt umede. La Borsa cade lapovita, iar pe DN 18, în Pasul Prislop este semnalata ceata. Vizibilitatea este redusa sub 100 de metri.

 

Pentru a combate poleiul si a asigura conditii normale de trafic s-a intervenit cu utilaje si au fost raspândite 51 tone de material antiderapant (o tona pe DN 18, în Pasul Gutâi; 20 de tone pe DN 19, pe Dealul Huta-Certeze; 14 tone pe DN 18, pe Dealul Hera, la Petrova si în zona limitrofa a localitatii si 16 tone pe DN17C, pe Dealul Stefanitei).

 

Meteorologii au prognozat pentru astazi o vreme realtiv calda. Cerul va fi mai mult noros. Local, îndeosebi în cursul noptii va ploua. În zona montana înalta precipitatiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificari la munte.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 si 8 grade Celsius, iar cele minime între 1 grad si 4 grade Celsius. Izolat se va semnala ceata.

Termometrele indica,acum, urmatoarele valori termice: -2 grade Celsius la Iezer;  -0 grade Celsius la Târgu Lapus; 2 grade Celsius în Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Sapânta si Ocna Sugatag.

Lăsaţi un răspuns