Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Avertizarea de ninsori viscolite si vânt a fost prelungita pâna miercuri dimineata

Institutia Prefectului-Judetul  Maramures a primit o actualizare a avertizarii meteorologice cod galben de ninsori si intensificari ale vântului. Aceasta este valabila pentru judetul nostru pâna miercuri, 8 februarie a.c., ora 10.00.

Prefectul Sandu Pocol, în calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta, a membrilor CJSU si a grupurilor de suport tehnic din cadrul acestuia.

Comitetul judetean de iarna solicita conducatorilor auto sa tina cont de recomandarile agentilor politiei rutiere.Verificati înainte de a porni la drum cu autovehiculul starea de functionare a sistemului de climatizare si dezaburire, functionarea stergatoarelor de parbriz. Pentru a fi siguri ca ajungeti la destinatie autovehiculele trebuie echipate obligatoriu cu anvelope de iarna, însa este bine sa aveti în dotare lanturi antiderapante, lopata si un saculet cu material anriderapant. Este foarte important ca soferii sa circule preventiv, sa îsi adapteze viteza la conditiile meteorologice si cele de pe carosabil, respectiv de aderenta si sa pastreze o distanta fata de ceilalalti participanti la trafic, pentru a evita accidentele rutiere sau tamponarile în cazul deraparii autovehicului.

 

Cetatenii sunt rugati sa anunte, prin sistemul unic de apeluri de urgenta 112, aparitia unor situatii de urgenta  generate de ninsorile viscolite sau intensificari ale vântului.

Pompierii militari din cadrul Centrului operational al ISU Maramures vor monitoriza, în aceasta perioada, situatia fenomenelor meteorologice la nivelul judetului nostru.

 

 

Lăsaţi un răspuns