Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Convorbiri telefonice mai ieftine, începând cu 1 martie

Pretul la convorbirile telefonice va scadea din primavera. Ieftinirea apelurilor telefonice în alte re?ele era preconizat? pentru începutul acestui an, îns? ea se va produce doar la 1 martie 2012.

Tarifele maxime pe care furnizorii de telefonie le pot percepe pentru terminarea apelurilor in propriile retele vor scadea in acest an cu peste 30%.

In urma finalizarii consultarii europene, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a finalizat si comunicat tuturor furnizorilor activi de telefonie fixa si mobila din Romania noile tarife maxime pe care acestia le pot percepe pentru terminarea apelurilor telefonice in propriile retele. Tarifele maxime vor scadea pe parcursul anului 2012 cu peste 30%, in doua etape.

Astfel, cei sase operatori de telefonie mobila identificati cu putere semnificativa pe piata – Cosmote, Orange, RCS&RDS, Romtelecom, Telemobil si Vodafone – vor practica, incepand cu 1 martie 2012, un tarif maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor in retele de telefonie mobila de 4,05 eurocenti pe minut. A doua etapa de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila va avea loc la 1 septembrie 2012, data de la care se va practica un tarif maxim de 3,07 eurocenti/minut.

Tarifele maxime pentru interconectare in vederea terminarii apelurilor practicate de cei 51 de operatori de telefonie fixa identificati ca avand putere semnificativa pe piata vor scadea in prima etapa la 0,82 eurocenti/minut de la 1 martie 2012, urmand ca de la 1 iulie 2012 sa scada la 0,67 eurocenti/minut. Tarifele de interconectare practicate de furnizorii de telefonie fixa nu mai sunt diferentiate in functie de intervale orare.

 

Lăsaţi un răspuns