Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Dispute in USL Maramures

La sedinta Uniunii Social-Liberale (USL) de miercuri s-a ajuns la o intelegere finala privind candidatii si liste comune pentru tot judetul, anunta PSD Maramures prin purtatorul de cuvant Gabriel Zetea. Acesta a aratat ca, dupa discutiile purtate, s-a decis ca actualii primari ai USL sa fie “conservati” pe functie.

Cu alte cuvinte, actualii primari din PSD, PNL si PC vor fi candidati ai USL, in alegerile locale din acest an, pentru administratiile pe care le reprezinta.

“De asemenea,  s-a mai stabilit ca in administratiile in care primarul este de alta culoare politica, Uniunea sa aiba candidat comun pentru a maximiza sansele de castig a USL in fata PDL”, a declarat Zetea.

In ceea ce priveste candidatul pentru sefia USL, Zetea a subliniat ca problema va fi rezolvata la nivel central, dar, pana la desemnarea celui care va fi inscris in aceasta cursa, fiecare dintre partidele partenere in USL incearca sa-si impuna candidatul si sa-si prezinte avantajele intr-o competitie corecta.

Zetea, contrazis de liberali

Liberalii il contrazic pe purtatorul de cuvant al PSD. Liberii PNL Maramures au precizat ca discutiile la sedinta USL au fost destul de aprinse, ca s-a incercat sa se faca o intelegere, dar nu s-a reusit. Mai mult, Dorel Iacob, presedinte PNL Tautii Magheraus, a subliniat ca nu s-a stabilit nimic in ceea ce priveste candidatii pentru primariile din judet, decat in cazul municipiului Baia Mare si a Consiliului Judetean, unde exista certitudinea ca posturile revin candidatilor din Alianta de Centru Dreapta (ACD).

De asemenea, Radu Stef, presedintele PNL Maramures, a aratat ca orgoliile sunt mari, iar partidele partenere ale USL nu au reusit sa ajunga la un acord, insa discutiile vor continua si in aceste zile. “Incercam sa conservam ce avem, sa lasam primarii care sunt acum in functie sa fie candidatii USL in alegerile locale, dar unii accepta greu. Avem inca probleme legate de desemnarea candidatilor la primariile din Sighetu Marmatiei, Viseu, Tautii Magheraus, Seini si Cavnic,  dar le vom rezolva, iar regula va trebui acceptata de fiecare parte. Se discuta inca despre numarul de consilieri judeteni, dar si municipali care trebuie sa revina fiecarui partid. Asta pentru ca PSD doreste paritate, ceea ce partenerii nu accepta. Toate acestea urmeaza sa fie lamurite pentru ca la discutia de miercuri nu s-a putut bate nimic in cuie”, a declarat Stef.

Dupa cateva ore, purtatorul de cuvant al PSD a revenit asupra declaratiei. “Avand in vedere faptul ca dupa discutiile de joi protocolul inca nu s-a semnat as vrea sa rectific. Am stabilit doar principiile pe care USLle ia in calcul in ceea ce priveste desemnarea candidatilor pentru alegerile locale. Discutiile urmeaza sa fie reluate”, a rectificat Zetea.

Lăsaţi un răspuns