Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Autoritatile vor sa dezvolte turismul cultural in Tara Lapusului

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu a avut azi o discutie cu o echipa de specialisti cuprinsi într-un proiect international de cooperare între Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Maramures, Universitatea Ludwig Maximilians din Munchen si Universitatea Cardinal Stefan Wyszynski din Varsovia. Echipa, din care fac parte prof. dr. obiecte din lutCarola Metzner-Nebelsick, (Munchen), prof. dr. Luis D. Nebelsick (Varsovia) si dr. Carol Kacso, Bogdan Bobâna si Viorel Rusu – din partea Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie.

Proiectul se deruleaza de sapte ani consecutiv si consta în cercetari arheologice în zona Lapus. Scopul sapaturilor, la care anual participa arheologi si studenti din mai multe tari, este de a pune în lumina constructiile descoperite în necropola tumulara din zona.

Prof. dr. Carola Metzner-Nebelsick i-a prezentat presedintelui Consiliului Judetean stadiul în care se afla proiectul, dar si intentiile de viitor. „Dorim pregatirea unui nou proiect pentru prelucrarea materialului descoperit.” – a precizat Carola Metzner-Nebelsick„Diseminarea informatiilor este foarte buna de când avem parteneri germani.” – a apreciat dr. Carol Kacso.

Una din ideile care s-a desprins din discutie a fost necesitatea promovarii unor proiecte pe segmentul de turism cultural în aceea zona. „Tara Lapusului este o zona care merita cunoscuta si pusa în valoare si care poate atrage un numar important de turisti. Noi suntem deschisi la orice fel de proiecte de acest tip si la parteneriate care sa fie benefice pentru judet.” – a declarat Ciceu.

Lăsaţi un răspuns