Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Basescu ii arata lui Ponta drumul fara majorare de acciza

Când ti s-a sfarâmat caruta, se gasesc oameni care sa-ti arate drumul bun, spune un proverb turcesc. Acesta se potriveste si in cazul presedintelui tarii care insista sa-l aduca pe premierul Ponta pe drumul cel bun, dupa ce, in ultima vreme, seful executivului a cam dat in gropi si risca sa-l lase caruta-n drum. Seful statului il avertizeaza pe premier ca va intoarce la Parlament proiectul Legii bugetului pe 2014, daca nu se va renunta la cresterea accizei la carburantii auto. Basescu si-a motivat avertismentul cu date din proiectul Legii bugetului.

Cifrele arata ca la ministerul lui Dragnea exista o crestere a bugetului, suma directionata spre programele de regenerare urbana a municipiilor si oraselor, spre transferurile catre teritoriu (de la 24 de milioane, anul acesta, la 200 de milioane). De asemenea, la modernizarea satului romanesc cresc alocarile de la 199 de milioane la 800 de milioane, iar la infrastructura de nivel judetean cresc alocarile de la 77 de milioane, la 500 de milioane.

Toate acestea inseamna o alocare suplimentara de 1,2 miliarde pentru administratiile locale, desi toate aceste programe sunt finantate si cu bani europeni. Acestea sunt motivele pentru care seful statului s-a aratat deranjat de faptul ca in loc de fonduri europene, executivul a decis sa foloseasca banii adunati din cresterea cu sapte centi a accizei la benzina.

Adevarul este ca, prin aceasta majorare, la buget se aduna o suma frumusica, insa din banii tuturor si prin furt- dupa cum a spus Basescu. Noi nu catalogam acest proces prin care premierul vrea sa umple pusculita guvernului, dar ne intrebam ce e mai intelept sa stii sa faci bani sau sa stii sa-i cheltuiesti.

 

 

Lăsaţi un răspuns