Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Dispecerat integrat pentru serviciile de urgenta- dorinta autoritatilor judetene

Apelurile catre serviciile de urgenta: politie, pompieri, salvare, jandarmerie s-ar putea efectua intr-un sistem integrat daca autoritatile judetene vor obtine finantare pentru un astfel de proiect. In acest scop s-au facut primele  demersuri. Investitia se ridica la aproximativ doua milioane de euro.

Gabriel Zetea, vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Maramures, a precizat ca discutii pe aceasta tema s-au purtat cu dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Zilele trecute, Gabriel Zetea, vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Maramures i-a insotit pe Vasyl Plavyuk – primguvernator al Regiunii Ivano-Frankivsk si pe dr. Melnyk Roman Mychailovyci, director al Departamentului pentru Sanatate al regiunii Ivano-Franskivsk la Targu Mures pentru a lua noi informatii referitoare la sistemul medical de urgenta romanesc implementat in Romania de doctorul Arafat. Zetea a fost insotit si de reprezentantii principalelor institutii responsabile cu sanatatea publica din judet si considera ca vizita a fost una benefica. „Am discutat indelung cu Raed Arafat despre Maramures si despre sistemul medical de urgenta maramuresean. Am smuls promisiunea doctorului Arafat ca in cel mai scurt timp vom avea si in Baia Mare, in Maramures, un dispecerat integrat pentru Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, unde sa lucreze impreuna pompieri, politisti, medici, jandarmi si cei de la Ambulanta, integrati in cadrul numarului unic de urgenta 112!”, a precizat Zetea.

Lăsaţi un răspuns