Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ciceu i-a pus gand rau lui Ponta

Zamfir Ciceu, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, i-a pus gând premierului Victor Ponta. Ciceu l-a invitat pe primul ministru la pomana porcului care se organizeaza la Muzeul Satului din Baia Mare.

 

Evenimentul are loc in data de 21 decembrie si se desfasoara sub denumirea “Craciun in Maramures”. Cu aceasta ocazie, autoritatile judetului vor astepta colindatori la Muzeul Satului. La editia din acest an se vor taia cinci porci. Acestia vor fi pregatiti in stilul traditional, iar participantii, invitatii si vizitatorii vor putea degusta din bucatele preparate. La eveniment au fost invitati si membrii Guvernului, inclusiv premierul Victor Ponta.

 

Mai in gluma, mai in serios, unii politicieni spun ca Ciceu i-a pus gând rau lui Ponta, invocând un incident din vara. Este vorba despre masa oferita de reprezentantul administratiei judetene cu prilejul zilei sale de nastere, dupa care aproximativ 40 de persoane care au participat la eveniment au avut probleme de sanatate, generate de bucatele servite. De aceasta data, presedintele CJ s-a pus in garda si spune ca se va face examinarea trichinoscopica a celor cinci porci.

 

“In aceasta perioada s-a prelungit programul de lucru din laboratoarele de analiza. Pentru examinarea trichinoscopica se poate apela si la serviciile medicilor concesionari privati. Examinarea clasica se face din diafragma si dureaza aproximativ 20 de minute. In zilele de sâmbata programul de lucru este intre orele 9.00 si 13.00″, a declarat Vasile Pop, director executiv adjunct in cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentului. Acesta a mai spus ca examinarea este importanta deoarece, in cazul in care porcul are trichina, aceasta poate trece si la om, prin consumarea carnii de infestate, iar simptomele apar doar dupa 30 de zile.

Lăsaţi un răspuns