Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Europarlamentarul PSD Viorica Dancila in Maramures

europarlamentar in Maramures

europarlamentar in Maramures

Vizita europarlamentarului Viorica Dancila, in Maramures, a fost prilej pentru ca social-democratii maramureseni sa isi reafirme pozitia clara de a participa la europarlamentarele de anul viitor, alaturi de Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (UNPR). Asta reiese si din concluziile de la ultima sedinta de Birou Permanent Judetean, concluzii anuntate de Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures, si la intalnirea cu Viorica Dancila.

Europarlamentarul a ajuns in Maramures, la sfarsitul saptamanii trecute. Nu este pentru prima data cand europarlamentarii PSD vin in Maramures, in ultima luna, judetul nostru fiind vizitat de Catalin Ivan si Ciprian Tanasescu. Europarlamentarul Viorica Dancila a apreciat primirea facuta de femeile din PSD, mai ales ca, in sediul organizatiei judetene, era in derulare un concurs cu produse traditionale si ecologice. „De fiecare data cand sunt in Maramures, ma simt ca acasa. Si de aceasta data m-am bucurat sa vad ca maramuresenii au ramas aceiasi romani calzi si primitori. Totodata, ma bucura sustinerea pe care noi, europarlamentarii social-democrati o avem aici, in Maramures. Vom incerca si pe viitor, prin echipa ce va pleca in Parlamentul European, sa facem ca decalajele istorice intre Estul si Vestul continentului, sa dispara. Numai un proiect amplu va putea edifica proiectul unei Europe unite si puternice”, a declarat Dancila.

USL nu exista la europarlamentare

Liderii PSD Maramures au reinterat, la ultima sedinta de Birou Permanent Judetean, dorinta de a merge la alegerile europarlamentare din 25 mai 2014, alaturi de UNPR. De altfel, PSD Maramures are adoptata o rezolutie, prin care acestia doresc ca PSD sa participe in nume propriu la alegerile europene. Totodata, PSD sustine candidatura presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, la presedintia Comisiei Europene. Toate aceste chestiuni au fost declarate si la intalnirea cu europarlamentarul Viorica Dancila, care a venit in Maramures la invitatia organizatiei de femei din partid. „PSD Maramures are incredere in echipa actuala de europarlamentari romani, care activeaza in grupul Socialistilor si Democratilor. Vom sustine nume ca Daciana Sarbu, Catalin Ivan, Corina Cretu, Viorica Dancila sau Ciprian Tanasescu. Sunt oameni care au demonstrat ca cunosc, respecta si promoveaza valorile Europei Unite. Stim ca actuala echipa de europarlamentari va fi capabila, si din 2014, sa promoveze ideea unei Europe unite, care are nevoie de un mare proiect integrator si acesta nu poate fi decat edificarea Europei sociale. Asta inseamna un set de reguli sociale, aplicabil la nivelul intregii zone. Totodata, o rugam pe Viorica Dancila sa ne sustina in demersul nostru, prin care ne dorim ca Maramuresul sa aiba un candidat pe loc eligibil pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, astfel incat si noi sa avem o voce proprie in Parlamentul European” a spus Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures.

 

Lăsaţi un răspuns