Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

„Ideea ta pentru Maramuresul nostru al tuturor”- la final

– Infiintarea unui centru de echitatie – proiect pe primul loc

 

Felician Cernestean

Felician Cernestean

Concursul initiat in urma cu doua luni de consilierul judetean PDL, Felician Cernestean, a ajuns la final. Prin acest concurs, consilierul i-a invitat pe toti cei dornici sa vina cu idei pentru promovarea judetului sa prezinte cate un proiect. S-au depus opt proiecte, iar comisia formata din specialisti a dat verdictul.

 

Comisia de jurizare a fost formata din conf. univ. dr. Vasile Timis, fost secretar de stat in Ministerul Culturii, dr. Ioan Marchis, directorul Directiei de Cultura Maramures, prof. dr. Ioan Cornel Stoicoviciu, conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Barlea, dar si omul de afaceri Romi Marchis si consilierul Felician Cernestean.

 

„Cele opt proiecte sunt din domenii diferite, de la realizarea iconografiei bisericilor de lemn si ajutarea copiilor si a familiilor defavorizate, pana la infiintarea unui punct de trecere a frontierei sau realizarea unui centru de marketing judetean. Cele opt proiecte le voi pune la dispozitia Consiliului Judetean pentru ca reprezinta un adevarat tezaur de materie cenustie si poate se gaseste o sursa de finantare pentru implementarea acestora”, a declarat Cernestean. De asemenea, Gheorghe Mihai Barlea a precizat ca in comunitatile din Maramures exista potential pentru crearea proiectelor de dezvoltare comunitara, lucru care s-a vazut si la acest concurs.

 

Marele premiu nu s-a acordat

 

Cu toate ca in momentul lansarii concursului s-a vorbit de marele premiu care putea duce castigatorii la Burxelles. Acesta nu s-a acordat, dar a aparut un premiu special – pentru locul IV. Astfel, dupa jurizare, proiectul „Centru Multifunctional de Sanatate, Intretinere, Recuperare si Echitatie”, realizat de Lia Daraban s-a clasat pe primul loc. „Amenajare statiune turistica de iarna, oras Borsa”, realizat pe Paula Ungur s-a clasat pe locul II, iar pe III- „Iconografia bisericilor de lemn din Maramures- monumente UNESCO”, realizat de Marius Campeanu. Locul IV revine proiectului „Promovarea produselor traditionale din comuna :isesti”, autor Gabriela Zah. Premiile constau in bilete pentru doua persoane, la pensiuni din zona montana a judetului.

Felician Cernestean a precizat ca premiile vor putea fi ridicate doar dupa data de 10 ianuarie, iar concursul va continua cu o noua etapa care se va derula din aceasta iarna pana in preajma Sarbatorilor Pascale.

 

Lăsaţi un răspuns