Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Ioan Rus : ”Suntem prosti si avem conducatori prosti”

Ioan Rus

Ioan Rus

„Sugem sangele poporului de 70 de centi. Noi platim, acum, cam 70 de centi in plus pentru fiecare litru de motorina si nu mai avem nevoie de o alta acciza. Suntem prosti si avem conducatori prosti: guvernarea pentru ca nu stie sa explice, iar Basescu pentru atac la baioneta. Europa nu ne lasa in sufragerie si ne primeste doar in curte. Asta, pentru ca avem un presedinte care toata ziua urla: hotii, banditii, nenorocitii, coruptii, ceea ce nu a facut pana acum niciun sef de stat din lume”, a declarat Ioan Rus, vicepresedinte PSD.

 

Declaratia a fost facuta in Maramures, cu prilejul vizitei efectuate de Rus, in judet. Ieri, la sediul organizatiei judetene a PSD Maramures, s-a organizat sedinta grupurilor reunite din Alianta de Centru-Stanga, PSD si UNPR. Reuniunea Comitetului Executiv Judetean PSD si UNPR s-a desfasurat in prezenta lui Ioan Rus, vicepresedinte PSD la nivel national. Principalul subiect a vizat probleme legate de alegerile europarlamentare din luna mai, 2014. Social-democratii maramureseni au profitat de prezenta reprezentantului in forul national de conducere a partidului si si-au spus nemultumirile. In timp ce unii primari se plangeau ca Maramuresul a ramas in izolare, din punct de vedere al infrastructurii rutiere, altii s-au aratat nemultumiti de felul in care reactioneaza Victor Ponta la atacurile indreptate asupra lui. In acest context, Rus a explicat care sunt motivele pentru care a fost gandita accizarea de 7 eurocenti pentru carburantii auto. „Tot scandalul a aparut in urma cu o luna, odata cu proiectul de buget si a continuat cu discutiile despre acciza de 7 eurocenti pe litru de carburant. Guvernul nu a explicat cum trebuia si am ajuns sa vorbim despre guvernantii care vor sa suga sangele poporului”, a declarat Rus. Ca o justificare la declaratia facuta, Rus a facut o comparatie cu nemtii si modul in care se circula in Germania. Calculele prezentate au aratat ca, prin realizarea de autostrazi se reduc mult costurile de intretinere a masinilor, scade numarul accidentelor rutiere si, implicit, costurile spitalelor prin diminuarea numarului de persoane ranite care ajung in unitatile sanitare.

 

Emil Ambrus – marginalizat de „primarul general”

 

La discutii au fost prezenti si reprezentanti ai Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), precum si Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare. ~n timp ce social-democratii sustin ca primarul municipiului resedinta de judet participa la aceste reuniuni in calitate de membru UNPR, edilul sustine ca este apolitic. Mai mult, atat liderii UNPR, cat si cei ai PSD vorbesc despre o stransa colaborare intre cele doua partide si de o Alianta de Centru Stanga care functioneaza „ca unsa”. Situatia a fost vizibila insa la reuniunea de ieri, cand alaturi de Ioan Rus a stat Gabriel Zetea (presedintele PSD Maramures) si primarul municipiului Baia Mare, deputatul Calin Matei si secretarul PSD Maramures, Dragos Titea, iar presedintele UNPR, Emil Ambrus a fost marinalizat. Acesta a fost tratat la fel ca senatorii Sorin Bota si Liviu Marian Pop, adica a fost pus la masa alaturata. Nu intamplator, Anton Ardelean l-a numit pe edilul municipiului „primarul general”.

 

 

Ardelean: Daca UNPR e cu noi, batem cu 3 la 2

Catalin Chereches s-a angajat sa lupte alaturi de PSD in campania electorala pentru alegerile europarlamentare. „Sunt bucuros ca ne reintalnim in aceasta casa in care am trait multa vreme. Am fost o familie frumoasa, cu tot ce presupune o familie. Probabil conjunctura ne va apropia iar, din ce in ce mai mult. Am generat un parteneriat intre PSD si UNPR pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Eu vin la castig, nu la pierderi si vreau sa se obtina un rezultat cum PSD nu a mai avut niciodata. In Baia Mare vom obtine 60% la alegerile europarlamentare din 2014”, a declarat Catalin Chereches. ~n timp ce primarul municipiului Baia Mare se angaja la rezultate bune in alegerile din luna mai 2014, Ioan Rus, rasfoia de zor „Strategia de dezvoltare durabila a comunei Cernesti”, lucrare recent finalizata si lansata de administratia comunei cu o seara inainte.

Dupa un astfel de angajament al „primarului general”, Anton Ardelean a completat: „Daca UNPR e cu noi, ii batem pe toti cu trei la doi.”

 

Lăsaţi un răspuns