Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Ponta, invitat la pomana porcului in Maramures

taiatul porcului

taiatul porcului

Pregatirile pentru „Craciun in Maramures” sunt pe ultima suta de metri. Curtile a cinci gospodarii din Muzeul Satului din Baia Mare vor fi sambata, 21 decembrie, gazde pentru colindatori. La acest eveniment au fost invitati si membrii guvernului, inclusiv premierul Ponta.

 

La editia din acest an a evenimentului „Craciun in Maramures”, cinci porci se vor taia si se vor pregati in stilul traditional, iar participantii, invitatii si vizitatorii vor putea gusta din bucatele preparate. Primarii din Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, :omcuta Mare, Baita de sub Codru si Bistra vor  coordona echipele care vor prepara carnati, caltabosi, jumari si clasica tocanita de porc. Nu vor lipsi nici sarmalele cu mamaliguta, colaceii si vinul fiert.

 

Sunt asteptati colindatori din tot judetul

Colindatori din toate colturile judetului vor veni si vor colinda casele deschise special pentru acest eveniment, in asa fel incat Muzeul Satului sa arate asa cum arata satul maramuresean odinioara. Gazdele ii vor primi cu nuci, mere si colacei. „Au fost trimise invitatii pentru toata lumea< incepand cu premierul Romaniei, ministrii, parlamentari de Maramures, pana la primarii tuturor oraselor si comunelor din judet. Ne-am bucura sa vina, cu totii, in masura in care agenda le permite. Vrem sa le aratam ca in Maramures avem traditii, avem datini si ca Maramuresul este intotdeauna bucuros de oaspeti. ~i asteptam, de asemenea, pe toti maramuresenii la acest eveniment. E o ocazie prin care putem arata lumii ca aici inca se mai colinda traditional, se mai poarta costume populare vechi si autentice. E o ocazie de arata lumii ca Maramuresul merita vizitat”, a declarat Zamfir Ciceu, presedintele Consiliului Judetean Maramures. Acesta a precizat ca 16 decembrie este termenul pana la care invitatii de la centru trebuie sa confirme participare.

 

 

 

 

Lăsaţi un răspuns