Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Prefectul face ordine in statiunile montane

Anton Rohian

Anton Rohian

In prag de sarbatori, prefectul judetului a trasat sarcini celor abilitati sa intervina pentru asigurarea accesului si a pentru luarea masurilor de siguranta in statiunile montane. Prefectul a vrut sa se asigure ca exista toate conditiile, astfel incat cei care ne viziteaza judetul cu prilejul sarbatorilor, sa plece multumiti din Maramures.
Anton Rohian, prefectul judetului, a solicitat o situatie a numarului total al locurilor de cazare in statiunile turistice montane din judet, precum si degajarea zapezii, in vederea largirii drumurilor de acces spre partiile de schi. “Foarte importanta este colaborarea administratorilor partiilor, in vederea unei bune functionari in aceasta perioada. Institutiile abilitate sunt pregatite sa intervina in situatii speciale, insa in sprijinul acestora trebuie sa vina si responsabilii cu partiile, sa fie pregatiti la modul cel mai serios”, a declarat prefectul.

 

SMURD are echipele pregatite

 

Sedinta de lucru s-a desfasurat, ieri, la Palatul Administrativ. La discutii au luat parte reprezentantii  Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta “Gheorghe Pop de Basesti” Maramures, Inspectoratului Judetean de Politie Maramures, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Maramures, Directiei de Sanatate Publica Maramures si ai Salvamont Maramures. Reprezentantii Jandarmeriei au subliniat ca, in cazul partiilor neomologate din judet vor fi amplasate indicatoare si panouri de atentionare. Jandarmii montani din cadrul posturilor montane Cavnic, Mogosa – Suior, Izvoare si Borsa vor fi la datorie pentru a asigura un climat de siguranta in zona partiilor de schi. Participantii la dezbateri au subliniat importanta pregatirii echipelor Salvamont cu materiale sanitare, precum si asigurarea echipajelor mobile ale SMURD si Ambulantei, care sa actioneze in cel mai scurt timp, in caz de evenimente nedorite.

 

Conditiile igienico-sanitare, verificate de DSP

 

Reprezentantii  Directiei de Sanatate Publica (DSP) Maramures au dat asigurari ca s-au luat toate masurile privind asigurarea asistentei medicale de urgenta in zona partiilor, precum si la nivelul unitatilor sanitare, pe perioada sarbatorilor. DSP Maramures a vizat, in aceasta perioada, efectuarea unor ample controale privind normele igienico-sanitare la unitatile de cazare din judet, iar pe partea de preventie au fost efectuate controale de catre ISU Maramures. Efectivele Inspectoratului Judetean de Politie Maramures sunt pregatite sa intervina, in caz de nevoie, in locurile cu aglomerari de persoane, in cazul unor actiuni de salvare, evacuare si fluidizare a traficului in zonele din jurul partiilor.

Lăsaţi un răspuns