Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Alba-neagra cu taxa unica de parcare instituita in Baia Mare

masini in parcareTaxa de utilizare a domeniului public, denumita si taxa unica de parcare, care a fost instituita de municipiul Baia Mare a generat nemultumiri in randul posesorilor de autovehicule din orasul municipiu resedinta de judet. Decizia- privind obligativitatea achitarii acestei taxe de catre toti posesorii (persoane fizice si juridice) de autovehicule cu masa pana la 4,5 tone- a fost luata la sfarsitul anului trecut, insa, dupa nemultumirile create, Consiliul Local se va intruni intr-o noua sedinta pentru analizarea situatiei.

 

Printr-o decizie a Consiliului Local Baia Mare, din 30 decembrie 2013, baimarenii care detin autovehicule cu masa pana la 4,5 tone au fost obligati sa plateasca, de la inceputul acestui an, o taxa de 100 de lei/an/autovehicul. Taxa era obligatorie, indiferent daca baimarenii care detin in proprietate autovehicule folosesc sau nu masina. Conform hotararii luate de Consiliul Local, odata achitata, noua taxa permitea tuturor posesorilor de autoturisme saparcheze in orice spatiu amenajat de pe raza municipiului, fara a mai plati tichete sau abonamente de parcare.

 

Nemultumirile au aparut atat din partea pensionarilor care folosesc ocazional masinile pe care le au proprietate, dar si din partea agentilor economici care efectueaza servicii de transport si distributie de marfuri, avand astfel autovehiculele in afara municipiului Baia Mare. De asemenea, Sindicatul :oferilor a luat pozitie in acest caz, motivand ca decizia s-a luat fara consultarea prealabila a baimarenilor, taxa fiind catalogata o aberatie.

Demersurile facute de sindicatele din transporturi la Institutia Prefectului- institutie care poate ataca hotararea Consiliului Local si la Primaria Baia Mare au dus la stoparea aplicarii acestei taxe, astfel ca Directia de Venituri nu a incasat suma impusa pentru utilizarea domeniului public. Mai mult, primarul municipiului a convocat consilierii locali la o sedinta extraordinara pentru joi, 9 ianuarie.

 

 

 

Lăsaţi un răspuns