Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

CJ a alocat 127.000 de lei pentru promovarea Maramuresului la Berlin

bani

bani

127.000 de lei este suma alocata de Consiliul Judetean (CJ) Maramures pentru deplasarea la Berlin a delegatiei din judetul nostru. Proiectul de hotarâre pentru alocarea sumei a fost aprobat in sedinta extraordinara de ieri, dupa ce a primit avizul favorabil al comisiei de specialitate.

O delegatie din judetul nostru va participa, in aceste zile, la “Saptamâna Verde” de la Berlin unde se desfasoara Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura. Participarea la acest eveniment vizeaza promovarea judetului prin produsele traditionale, obiceiuri si traditii populare. Târgul de la Berlin se desfasoara in perioada 18-27 ianuarie, iar cheltuielile necesare organizarii si participarii au fost estimate la 127 mii de lei si vor fi suportate din sumele alocate cu aceasta destinatie de catre Centrul Judetean de Informare Turistica.

Costul transportului se ridica la 77.700 de lei
Reprezentantii CJ au precizat ca din fondurile aprobate 28.900 de lei reprezinta cheltuielile de transport, iar pe cazare se va cheltui 77.700 de lei. Suma totala aprobata pentru deplasarea la Berlin implica si cheltuieli cu diurna, limita acesteia fiind de pâna la 20.400 de lei.
in expunerea de motive a proiectului de hotarâre, s-a aratat ca organizatorii asigura spatiu gratuit de expunere a produselor si pentru desfasurarea evenimentelor culturale. De asemenea, autoritatile judetului au mai aratat ca participarea judetului la aceasta manifestare este una deosebit de importanta pentru promovarea Maramuresului in spatiul european prin cultura traditionala si folclorul, precum si prin produsele alimentare specifice zonei. Autoritatile considera ca in acest mod se contribuie la sustinerea dezvoltarii agroturismului in judet.

 

Se cauta piata de desfacere
“De asemenea, acest eveniment va reprezenta o oportunitate pentru identificarea unor piete de desfacere noi pentru produsele alimentare traditionale in tarile europene”, se mai arata in expunerea de motive.
Proiectul a fost votat in unanimitate in plenul Consiliului Judetean.
Din delegatia din Maramures vor face parte noua producatori din judet, doi mesteri populari, consilieri judeteni, dar si presedintele CJ Maramures, precum si Ansamblul Folcloric National Transilvania. Acestia au pornit la drum in aceasta dimineata, fiind insotiti si de cinci primari din judet.
Anul trecut, CJ a alocat 113.000 de lei pentru participarea la Târgul de la Berlin.

Lăsaţi un răspuns