Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Cod rosu in PNL si PSD

cod rosuVremea capricioasa a dus la amanarea reuniunilor la nivel national

Activitatea politica are de suferit din cauza conditiilor meteorologice. Asta se poate spune dupa ce atat PNL, cat si PSD, au decis sa amane reuniunile stabilite la nivel national pentru finalul acestei saptamani.

Planurile partidelor politice au fost schimbate de capriciile vremii. ~n 31 ianuarie, PSD ar fi trebuit sa se reuneasca in sedinta Comitetului Executiv National. „La nivel central s-a decis ca, pana in 31 ianuarie, sa se finalizeze lista cu candidatii pentru europarlamentare. Tot in 31 ianuarie trebuia sa aiba loc sedinta Comitetului Executiv National pentru a se supune la vot, nominal, propunerile cu candidatii PSD la europarlamentare si pentru validarea aliantelor pe care partidul le va avea in perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European. Programul a fost modificat din cauza problemelor aparute, in unele judete, pe fondul viscolului si a caderilor abundente de zapada. Reuniunea PSD a fost amanata, ceea ce este normal, deoarece politica mai poate sa astepte, prioritar, in aceasta perioada, fiind ceea ce tine de problemele oamenilor care au avut de suferit din cauza vremii si gestionarea situatiilor de urgenta”, a declarat Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures.

O situatie similara se inregistreaza si in cazul PNL, partid care avea stabilita, pentru perioada 1 – 2 februarie, o sedinta a Delegatiei Permanente. Si in cazul PNL, reuniunea Delegatiei Permanente de la Sinaia era decisiva pentru finalizarea listelor privind candidatii partidului pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Emil Marinescu, vicepresedintele PNL al Consiliului Judetean a precizat ca, tot din cauza vremii, conducerea PNL a decis sa amane aceasta reuniune a partidului. ~n astfel de conditii, PSD si PNL nu vor putea prezenta in termenul stabilit initial listele cu candidatii la europarlamentare, astfel incat pregatirile pentru alegeri sa inceapa in primele zile ale lunii februarie.

 

 

 

Lăsaţi un răspuns