Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Doi mesteri populari si noua firme de produse traditionale pleaca in Germania

maramureseni la berlin

maramureseni la berlin

A devenit deja o obisnuinta ca Maramuresul sa fie reprezentat, in fiecare an, in luna ianuarie, la Targul de produse traditionale din Germania. Si in acest an, o delegatie din judetul nostru va participa la evenimentul „Saptamana Verde” de la Berlin, unde se desfasoara Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura.

 

In perioada 17 – 26 ianuarie 2014, la Berlin va avea loc a 79-a editie a „Grune Woche” – Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura, manifestare la care este prezent si un grup din Maramures – la initiativa ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin. Pavilionul national va include un spatiu pentru personalul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, un spatiu comun dotat cu utilitati, iar restul de 246 metri patrati vor fi impartiti in mod egal, cu titlu gratuit, pentru expozanti. Fiecare expozant va dispune de un spatiu de expunere cu dotari standard. La aceasta manifestare participa in fiecare an aproximativ 70 de tari, numarul vizitatorilor fiind de ordinul catorva sute de mii.

 

Deplasarea este pregatita de Consiliul Judetean

 

Zamfir Ciceu, presedintele Consiliului Judetean Maramures, a avut in aceasta saptamana o serie de intalniri cu reprezentantii producatorilor traditionali din Maramures, pentru a stabili detaliile participarii si a reprezentarii cat mai consistente a judetului la acest eveniment. „Pentru a veni in sprijinul producatorilor si a mesterilor populari, Consiliul Judetean Maramures va suporta cheltuielile pentru delegatia din judet”, a declarat Zamfir Ciceu.

~n comparatie cu anul trecut, judetul nostru va avea mai multi participanti, fiind vorba despre noua firme cu produse traditionale alimentare, dar si despre doi mesteri populari, care vor expune ceramica si tesaturi traditionale.

Ca si in ceilalti ani, Ansamblul Folcloric National Transilvania va fi prezent si va oferi spectacole la standul Maramuresului. Prestatia corpului de balet a Ansamblului si a taragotistului Dumitru Dobrican a fost, in fiecare an, unul din punctele de atractie pentru vizitatori. De asemenea, vor participa primarii din patru comune maramuresene: Baita de sub Codru, Arinis, Botiza si Stramtura. La fel ca in anul trecut, presedintele Consiliului Judetean Maramures se va alatura echipei care va reprezenta Maramuresul la aceasta ampla manifestare de la Berlin.

Lăsaţi un răspuns