Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Presedintele PSD Maramures, la discutii cu Dragnea

Gabriel Zetea

Gabriel Zetea

Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, a chemat la discutii liderii locali ai formatiunii politice, pentru a discuta despre problemele pe care le au in comunitate. Pentru a vorbi cu fiecare in parte, au fost stabilite mai multe runde de discutii, liderul Maramuresului, Gabriel Zetea fiind prezent in capitala, saptamana trecuta.

 

Discutiile cu Dragnea au vizat aspecte ce tin de starea organizatiei din fiecare judet, relatiile cu colegii din USL, despre descentralizare- proiect la care Dragnea a anuntat ca nu renunta, dar si pregatirea alegerilor europarlamentare. „Descentralizarea va continua, dupa cum a spus si presedintele executiv, Dragnea. Trebuie sa asteptam motivarea Curtii Constitutionale si sa punem in acord paragrafele care au fost respinse de Curte”, a declarat Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures. In ceea ce priveste relatia cu USL, Zetea a precizat ca, la nivel de Maramures nu s-au inregistrat derapaje, probleme majore care sa genereze dispute in alianta, astfel ca atat PNL, cat si PC au ramas parteneri de dialog.

Din februarie, PSD incepe pregatirile pentru europarlamentare

Presedintele PSD Maramures sustine ca, in ceea ce priveste alegerile europarlamentare, PSD va incepe pregatirile din luna februarie. „Pana in 31 ianuarie se va finaliza lista cu candidatii pentru europarlamentare. Noi, cei din Maramures, ne dorim clar un candidat pe un loc eligibil pe aceasta lista. Am facut propuneri, insa nu putem spune despre cine este vorba, pana cand nu vom discuta si cu Victor Ponta. La sfarsitul acestei luni, PSD se intruneste intr-o sedinta a Comitetului Executiv National, cand vom supune, nominal, la vot, propunerile cu candidatii PSD la europarlamentare. Abia dupa ce vom face acesti pasi vom incepe pregatirile pentru campania electorala, lucru care se va intampla la inceputul lunii februarie”, a declarat Zetea. Tot in 31 ianuarie, la sedinta Comitetului Executiv al PSD vor fi validate si aliantele pe care partidul le va face in perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European.

In actuala legislatura europeana, PSD, in alianta cu PC a avut 12 mandate, iar acum PSD intentioneaza sa participe in alegeri in alianta cu UNPR si mizeaza pe doua – trei locuri eligibile in plus fata de cele 11 pe care le are in prezent.

 

Lăsaţi un răspuns