Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Tinta PNL Maramures la europarlamentare – un rezultat de 25%

alegeri

alegeri

25%- acesta este procentul pe care vor sa-l obtina liberalii maramureseni la alegerile europarlamentare din acest an. Liberalii maramureseni au facut primii pasi privind strategia de electorala si aspecte ce tin de organizarea alegerilor, toate acestea sub indrumarea liderilor de la centru care coordoneaza campania pentru europarlamentare.

 

Liderii liberali din zona de nord-vest a tarii s-au intalnit la Oradea pentru a discuta despre elaborarea unei strategii pentru alegerile europarlamentare. Reuniunea a avut loca la sfarsitul saptamanii trecute, iar la eveniment a participat si Marian Petrache, coordonatorul Partidului National Liberal (PNL) pentru aceste alegeri. Acesta a vorbit despre importanta gasirii unor solutii si strategii care sa-i duca pe alegatori la urne, pentru a obtine un scor cat mai bun la europarlamentarele din mai. PNL si-a stabilit, in acest sens obtinerea unui scor electoral de 25%. „Pentru noi, pentru liberali, alegerile din 25 mai sunt printre cele mai importante dupa 1990. Sunt alegerile care pot face ca Romania sa aiba pentru prima data un presedinte liberal. De aceea, tinta trebuie discutata cu fiecare organizatie in parte. Avem toate conditiile de a obtine scorul stabilit, cel de 25%. Zona de nord-vest este foarte buna, din punct de vedere politic, pentru PNL”, a declarat Marian Petrache, coordonator al campaniei pentru alegerile europarlamentare din partea.

 

Europarlamentarele- repetitie pentru prezidentiale

La aceasta sedinta de lucru, PNL Maramures a fost reprezentat de Ovidiu Nemes, presedintele organizatiei judetene, deputatul Mircea Dolha care este si presedinte interimar al PNL Baia Mare si senatorul Liviu Titus Pasca. „Am discutat cu Marian Petrache despre modul de organizare a campaniei pentru europarlamentare. La inceputul lunii februarie ne vom intalni din nou, la Sinaia, unde se va prezenta o strategie pentru aceste alegeri. Pe plan local, suntem determinati sa ne antrenam in aceasta lupta cu toate fortele noastre pentru a obtine un rezultat bun. Trebuie doar sa ne gandim la obiectivele pe care le avem de indeplinit si sa ne implicam mai mult. Alegerile din luna mai reprezinta o lupta decisiva pentru viitorul partidului. Pana la urma, nu trebuie sa uitam scopul final al Uniunii Social Liberale:  cel de a ne respecta angajamentele pe care ni le-am asumat in fata alegatorilor si, bineinteles, in toamna, sa avem un presedinte liberal, adica pe Crin Antonescu”, a declarat Ovidiu Nemes.

 

Senatorul Pasca se arata increzator

Liviu Titus Pasca, senator PNL de Maramures, se arata increzator in sansele liberalilor de a obtine procentul de 25% la alegerile pentru Parlamentul European. „Reuniunea de la Oradea incepe o suita de intalniri ce vor avea loc in toate judetele din regiunea de nord-vest pentru a avea o buna campanie electorala. A fost o intalnire de lucru unde am stabilit cele mai bune metode de a scoate electoratul la vot. Un aspect important este sa ne asumam aceste alegeri si rezultatul lor. Ne-am luat angajamente, am facut strategii astfel incat candidatii pe care ii vom sprijini sa ia voturi cat mai multe. Cu o mobilizare buna, regiunea de nord-vest se poate situa pe un loc fruntas intre cele 8 euroregiuni dupa cum a fost impartita harta Romaniei pentru aceste alegeri”, a declarat Pasca.

Front comun pentru proiecte

Presedintele PNL Maramures a subliniat ca la intrunirea filialelor din zona zona de nord-vest, liberalii au discutat si despre cateva proiecte pentru care vor face front comun, unul dintre acestea fiind legat de realizarea autostrazii Transilvania. „Vom face front comun pentru realizarea autostrazii Transilvania. Vom cere finalizarea acestui obiectiv deosebit de important pentru aceasta zona si implicit pentru Romania. Autostrada Transilvania este o sustinere comuna a celor sase judete si impreuna vrem sa fim o voce puternica a acestei regiuni”, a declarat Nemes. Urmatoarea intrunire regionala pe zona de nord-vest a PNL va avea loc in Maramures.

 

Lăsaţi un răspuns