Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Man: Ma astept la un guvern USD

Reprezentanţii partidelor politice din Uniunea Social-Liberală (USL) nu ştiu să-şi facă socotelile şi cred că, în două – trei luni, în România vor avea loc schimbări privind partidele care asigură majoritatea parlamentară, spunea la începutul lunii ianuarie, Mircea Man, preşedinte PDL Maramureş.

Problemele între partidele partenere ale USL au apărut mai repede decât a preconizat Man, iar acum şeful PDL prevede şi alte schimbări pe scena politică, însă acestea ar putea apărea doar după alegerile europarlamentare. „Cei doi lideri, ai PSD şi PNL se atacă dur, ceea ce ne duce cu gândul la ruperea USL. Cu toate acestea, mai au timp să facă unele concesii”, a spus Man, făcând referire la decizia care va fi luată astăzi privind soarta USL.

În opinia lui Man, formarea Uniunii Social-Democrate (USD) este un joc de culise specific PSD. „Pe scena politică a mai apărut o alianţă, opera lui Ponta cu sprijinul lui Voiculescu (n. red. Dan Voiculescu). Acum ministerele sunt conduse din umbră de marii gânditori ai PSD. Mă aştept la un guvern USD. Poate aşa, în sfârşit, PNL-ul se va trezi şi va recunoaşte că nu a fost decât o remorcuţă a PSD. PNL a fost considerat aproape egal cu PC şi UNPR, cu diferenţa că ultimele două au fost mai aproape de borcanul cu miere. Aşa s-a ajuns ca PNL să rămână fără ministere”, a declarat Man.

Doar ura i-ar mai putea apropia

În opinia preşedintelui PDL Maramureş, există şanse ca PSD şi PNL să meargă mai departe, alături, în USL, chiar dacă preşedintele PSD şi cel al PNL s-au atacat în ultima perioadă şi au făcut un joc periculos în interiorul uniunii. „Ponta şi Antonescu au făcut ping-pong cu soarta ţării, dar cu toate acestea, se poate ca USL să nu se destrame. Singurul lucru care i-ar mai putea apropia e ura faţă de Băsescu. Ăsta e singurul motiv care i-ar mai putea face să fie împreună până după 25 mai”, a declarat Man.

Lăsaţi un răspuns