Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Remes, aproape liber

Decebal Traian Remes

Decebal Traian Remes

Decebal Traian Remes este la un pas de libertate. Fost ministru al Agriculturii, dar si al Finantelor, Remes a cerut sa fie liberat conditionat dupa aproape un an de detentie. Astazi se judeca recursul privind cererea de liberare conditionata, iar daca decizia ii va fi favorabila, Remes ar putea iesi chiar azi pe portile penitenciarului.

Decebal Traian Remes a indeplinit functiile de ministru al Finantelor (1998-2000) si de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (2007), iar in februarie 2012, a fost condamnat la 3 ani de detentie, pentru trafic de influenta in dosarul „Caltabosul”.

Povestea care a dus la condamnare a inceput in anul 2007 cu un scandal de luare de mita, cand Remes, impreuna cu fostul Ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, ar fi primit un plic cu 15.000 de dolari, de la un om de afaceri, pentru facilitarea obtinerii unor contracte.

In 14 februarie 2012, Remes a fost condamnat, impreuna cu Ioan Avram Muresan, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la trei ani de inchisoare cu executare fiecare. Decizia a fost contestata, dar a fost confirmata pe data de 25 februarie 2012 de ICCJ.

Recursul se judeca azi

Incarcerat, la Penitenciarul de Maxima Siguranta Baia Mare, Remes a facut si solicitarea pentru liberarea conditionata. Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Baia Mare si-a dat acordul pentru liberarea lui Remes si a facut o propunere in acest sens instantei. In 17 ianuarie, Judecatoria Baia Mare si-a dat acordul pentru liberarea conditionata a lui Remes. In acceasi zi, Parchetul de pe langa Judecatoria Baia Mare a declarat recurs, cauza urmand a fi judecata in luna 11 februarie.

 

Lăsaţi un răspuns